Público
Público

Resposta a la sentència Noves convocatòries de protesta coincidint amb la presència de Pedro Sánchez a Barcelona

El Tsunami Democràtic ha fet una crida a mobilitzar-se a la Delegació del Govern espanyol, on es preveia que el president estatal en funcions es reuniria amb Teresa Cunillera, i a demanar "diàleg" a Espanya. El CDR convoca també a una acció a la seu del Departament d'Interior. 

Un miler de persones s'han concentrat a la Delegació del Govern espanyol, on es preveia una reunió de Pedro Sánchez amb Teresa Cunillera. EFE / TONI ALBIR

PÚBLIC

Les protestes continuen una setmana després de la publicació de la sentència del Tribunal Suprem sobre el judici de l’1-O. La visita del president espanyol en funcions, Pedro Sánchez, ha provocat una nova convocatòria del Tsunami Democràtic. El moviment ha fet una crida a la ciutadana a concentrar-se davant la Delegació del Govern espanyol amb pancartes amb el lema "Spain, sit and talk", és a dir, "Espanya seu i parla", a la cantonada del carrer Mallorca amb Roger de Llúria.

La convocatòria ha reunit fins a un miler de persones només en una hora, que han protagonitzat una asseguda, corejant càntics com "Pedro Sánchez, no em deixis en 'visto'", "on és Pedro Sánchez" o "1 d'octubre ni oblit ni perdó".

Es preveia que després de visitar agents de policia ferits als hospitals del Sagrat Cor i Sant Pau, on ha estat escridassat per grups de persones, Sánchez es desplaçaria també a Delegació per reunir-se amb la delegada del seu Govern, Teresa Cunillera, i ràpidament s'ha organitzat la massiva seguda de manifestants. El president del Govern però ha marxat cap l'aeroport del Prat.

Dins de l'Hospital de Sant Pau, el president del Govern ha sortit entre crits d'exigència de llibertat pels presos polítics per part de personal sanitari.

Quan sortia amb el cotxe cap a l'exterior s'ha trobat amb la mateixa reivindicació.

A més a més, el CDR ha convocat una concentració davant la seu del Departament d’Interior de la Generalitat, és a dir, al Passeig de Sant Joan amb el carrer Diputació de Barcelona. A la crida es demana a la gent que hi vagi amb “globus plens de pintura”, per tal de “posar color al Departament d’Interior i els que el custodien”.

També hi ha accions a Girona, on el CDR ha convocat un bloqueig a la Delegació de la Generalitat per "exigir que s'aturi la repressió i la implementació de la República Catalana". També a Girona el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) ha aconseguit que la UdG suspengui les classes del matí. A nivell nacional, el moviment estudiantil vol que totes les universitats paralitzin les classes.

Finalment, al matí més d’un centenar de persones s’han concentrat davant de la Ciutat de la Justícia, convocats pel CDR del Barcelonès i la CGT, per donar suport a les persones detingudes durant els aldarulls i demanar-ne l’alliberament.

D'altra banda, a Girona el CDR, Arran, Endavant, La Forja i el Grup Antirepressiu han ofert una roda de premsa per denunciar les actuacions policials durant les protestes, que consideren “desproporcionades” i “injustificades”. Les cinc organitzacions també han assegurat que s'han fet “detencions arbitràries” a pesones que no tenien res a veure amb les protestes i que, almenys en tres casos, la policia “ha apallisat” les persones que han detingut. Per tot plegat han demanat la dissolució de la Brimo, la unitat antiavalots dels Mossos, i el cessament del conseller d'Interior, Miquel Buch.