Público
Público

Jaume Roures Roures: "L'1-O va deixar en ridícul l'aparell de l'Estat"

El productor audiovisual relaciona l'informe de la Guàrdia Civil que pretén implicar-lo amb un suposat "comité executiu" del procés sobiranista amb el documental 'Les clavagueres d'Interior", produït per Mediapro a partir d'investigacions de 'Público'.

El productor audiovisual Jaume Roures, aquest dimecres al programa 'Més 324'. CCMA

públic

El productor audiovisual i fundador de Mediapro Jaume Roures sospita que una de les "explicacions" de l'informe de la Guàrdia Civil que pretén implicar-lo en un suposat "Comité Executiu" del procés independentista no és un altre que haver produït el documental Les clavegueres d'Interior, que posava de manifest la utilització de l'aparell de l'Estat contra adversaris polítics del govern espanyol.

"L'u d'octubre deixa en ridícul l'aparell de l'Estat", ha reflexionat Roures aquest dimecres al programa de TV3 Més 324. El productor ha sospitat que l'aparició del seu nom en l'informe de la Guàrdia civil "potser" s'explica pel referèndum de l'1-O, "però també pel documental de les clavagueres".

En aquest sentit, Roures ha lamentat que "ni cap fiscal ni cap jutge, que ara estan tan actius, s'ha interessat mai pel que s'hi denunciava" en aquest documental, produït per Mediapro a partir d'investigacions de Público. Ha afegit que el documental va deixar "descarnadament demostrat" que "a la judicatura i a la policia operen organismes paral·lels" i ha atribuït les "explicacions" de l'informe de la Guàrdia Civil a un intent "d'implicar-m'hi, i de retruc, a Mediapro".

L'informe conclou que Roures "podria" estar implicat en un suposat "comité executiu" del procés independentista fonamentalment a partir de tres conversacions telefòniques intervingudes en les quals Roures no és ni l'emissor ni el receptor, i on no se cita el seu nom. "M'ha sorprès el baix nivell intel·lectual de la gent que ha fet l'informe", ha exclamat Roures, que ha afegit que aquest inclou "connexions i especulacions que no farien ni els nens petits".

Tot i que no se citi el seu nom, els autors de l'informe de la Guàrdia Civil, no obstant, dedueixen que en les converses intervingudes es parla de Roures. Entre d'altres coses, perquè Mediapro va produir un altre documental, 1-O, sobre la repressió policial durant la jornada del referèndum, en el qual, segons la Guardia Civil, "es va enaltir les persones que van ser capaces de fer-lo efectiu [el referèndum] i es van difondre missatges que interessaven a la causa independentista".

"El documental narra uns fets", ha assenyalat Roures, que ha equiparat a "l'Stasi" de l'antiga Alemanya de l'Est aquells que "dedueixen que el documental forma part d'un delicte". També s'ha exclamat que, en tot cas, es tractaria d'un "delicte d'opinió"

L'informe de la Guàrdia Civil també aporta com a argument per relacionar Roures amb aquest suposat "comité executiu" que Mediapro va habilitar un centre de premsa, l'u d'octubre i els dies previs, des d'on el Govern de la Generalitat va informar del "desenvolupament i resultat del referèndum il·legal". En aquest sentit, Roures ha recordat que en el centre de premsa van celebrar compareixences "el Síndic de Greuges, Podem, catedràtics, experts i tothom que va voler".

Parlant tant de l'1-O com del 17 d'agost -el dia dels atemptats gihadistes a la Rambla de Barcelona i a Cambrils-, Roures ha afirmat que "els Mossos" d'Esquadra "van demostrar que la Policia Nacional i la Guàrdia Civil viuen en una altra època i no són eficients". En aquest sentit, ha apuntat que en la jornada del referèndum "els Mossos van retirar més urnes sense pegar que la policia i la Guàrdia Civil pegant".