Público
Público
VACUNA CORONAVIRUS

Salut Pública amplia l'ús de la vacuna de Janssen al grup de 40 a 49 anys

L'organisme treballa en un document de mesures de prevenció contra la Covid-19 per a infants i joves. El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, creu que cal obrir aviat l'oci nocturn i avança que la restauració podria obrir fins més tard

Viales de la vacuna de Janssen.
Dosis de la vacuna Janssen. ETIENNE LAURENT / EFE

El Ministeri de Sanitat estudia ja una reforma de la llei per flexibilitzar l'ús de màscares en espais oberts, com han proposat comunitats com Castella-la Manxa. La Comissió de Salut Pública ha acordat aquest dimarts que un cop s'hagi completat la vacunació dels majors de 50 anys, es continuï vaccinant el grup de 40 a 49 anys amb Pfizer, Moderna i Janssen. La novetat, doncs, és que s'amplia el portafolis de productes per a aquest col·lectiu amb el vaccí monodosi de Johnson and Johnson. D'altra banda, l'organisme també ha acordat fer noves aportacions -que no s'han concretat- al document Actuacions de resposta coordinada per al control de la transmissió de la covid-19. A més, seguirà treballant en un document de mesures de prevenció, higiene i promoció de la salut front a la Covid-19 per a les activitats de temps lliure dirigides a la població infantil i juvenil per a aquest any.

També s'ha recordat a les Comunitats Autònomes que tinguin previst el procés de vacunació prèvia a la incorporació dels MIR i altres especialistes, alhora que es destaca que l'organisme està treballant en el document 'Recomanacions de vacunació davant la grip temporada 2021-2022".

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, creu que els locals d'oci nocturn han de poder reprendre el funcionament aviat per garantir una activitat nocturna regulada i reduir el nombre de botellots

Argimon creu que cal obrir aviat l'oci nocturn

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, creu que els locals d'oci nocturn han de poder reprendre el funcionament aviat per garantir una activitat nocturna regulada i reduir el nombre de botellots. Argimon, que aquest dimarts ha visitat el punt de vacunació massiva al Palau d'Esports de Granollers, ha avançat que s'està estudiant ampliar l'horari d'obertura de la restauració, possiblement fins la una de la matinada. El conseller ha evitat avançar una data sobre l'inici de la vacunació a la franja de 40 a 49 anys, si bé el departament ha confirmat a l'ACN que aquesta part de la població començaria a rebre el vaccí d'aquí a dues setmanes. Tampoc s'ha pronunciat sobre retirar l'obligació de fer servir la mascareta en l'àmbit públic.