Público
Público

Sánchez-Camacho va pactar documents per ocultar la seva implicació en 'La Camarga'

Existeixen proves documentals que demostren que la presidenta del PP a Catalunya va intentar ocultar la seva implicació en la gravació amb l'ex-parella de Jordi Pujol Jr obligant als detectius de Método 3 a a cceptar un acord escrit en el que reconeixien falsament la seva culp

La diputada del PP Alicia Sánchez-Camacho durante su intervención en el Pleno del Congreso. EFE/Paco Campos

Calia posar fi a l'escàndol i fer-ho netament. A més, els que tenien la força eren al poder ... legislatiu (i amb majoria absoluta), executiu, judicial i policial. Així que la cosa es va arreglar definitivament.

Els detectius que havien vist destrossada la seva carrera van haver d'acceptar les condicions draconianes del partit totpoderós: "Método3, SA, En liquidació" va admetre totes les culpes de la gravació al restaurant barceloní La Camarga (el 7 de juliol de 2010) i va accedir a abonar 80.000 euros "en concepte d'indemnització per danys i perjudicis, que inclourà els danys morals, com a conseqüència de la intromissió il·legítima en el seu honor, intimitat personal i dret a la pròpia imatge" a "Doña Alicia Sánchez-Camacho Pérez", presidenta del PP de Catalunya.

Així es pot llegir a la pàgina 10 de l'acord pel qual l'agència de detectius es plega al vendaval policial i judicial desencadenat el 2013 pel Partit Popular per tal d'esborrar tot rastre de la maniobra amb la qual es va posar en marxa el que van anomenar Operación Catalunya de la brigada política d'Interior que va operar durant el mandat del ministre Jorge Fernández Díaz.

El lamentable del cas és que gran part del contingut d'aquest document -que es pot consultar íntegre al final d'aquesta informació- és fals i es limita a fer de tapadora d'una realitat inconfessable: es destrossa una empresa i s'ensorra la carrera dels professionals que treballaven en la mateixa per protegir la persona que va encarregar que es gravés aquest dinar entre l'actual primera secretària de la Mesa del Congrés dels Diputats i l'ex-parella de Jordi Pujol Ferrusola, Victòria (Vicky) Álvarez.

Ja hem demostrat amb àudios gravats que els detectius de Método3 no només van reservar -per encàrrec de Sánchez-Camacho- la taula on es va posar en centre floral amb el micròfon, sinó que fins i tot van pagar anticipadament la factura. Tres anys després, en esclatar l'escàndol, el comissari José Manuel Villarejo Pérez va parlar per telèfon amb Vicky Álvarez i ella es va escandalitzar de que l'agència de detectius s'hagués fet càrrec del pagament del dinar.

Ara bé, molt menys conegut és que a l'acord pel qual Sánchez-Camacho concedeix el "perdó de l'ofès" a Método3 es va presentar un pagament d'indemnització impossible:

Dues pòlisses d'assegurança caducades que els advocats de la líder del PP a Catalunya sabien que no servien per res

Fragmento del acuerdo entre Sánchez-Camacho y Método3 En liquidación.

Fragment de l'acord entre Sánchez-Camacho y Método3 En liquidació.

En el document que posa fi a la demanda de la líder del PP català contra l'agència de detectius, per una suposada intromissió en la intimitat de Sánchez-Camacho, s'estableix que els 80.000 euros d'indemnització seran coberts per sengles pòlisses d'assegurances -de les companyies Estrella i ER Berkley Espanya- que suposadament cobreixen a Método3.

Però Público ha pogut comprovar que aquestes pòlisses estaven caducades des de feia dos anys. Més encara, el mateix director de Método3, Francisco Marco, així ho va reconèixer davant la comissió d'investigació sobre l'escàndol del Parlament de Catalunya, i va explicar que els advocats de Sánchez-Camacho van ser advertits de la inutilitat d'aquesta clàusula, però no els va importar perquè aquest punt només s'havia inclòs perquè la premsa no sospités sobre l'acord que va posar punt i final al afer.

Aquest acord, a més, és només una tapadora per al veritable acord en tot aquest tèrbol assumpte: Público ha esbrinat que hi ha un altre document confidencial entre les parts, signat per Alicia Sánchez Camacho, Victòria Álvarez i Francisco Marco, on aquest últim es compromet a no fer pública la documentació que posseeix i que demostraria la legalitat de la gravació de la Camarga, a canvi que la líder del PP a Catalunya no utilitzi contra l'aleshores director de Método3 la informació obtinguda per la Policia fora dels àmbits judicials, en el marc de la brigada política organitzada sota el mandat de l'aleshores ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz.

En realitat, el comissari Villarejo i Vicky Álvarez es refereixen a les negociacions prèvies a aquest acord en la seva conversa telefònica, gravada pel primer, que Público està donant a conèixer en exclusiva:

"... a ver, finalmente tengo clarísimo que la gente en el PP és gilipollas hasta llegar a un grado máximo..."

Javier Hidalgo (identitat falsa que utilitza el comissari Villarejo): A mí me dicen, a mí me dicen... he estado también haciendo algunas gestiones, que hace unos días que ha habido un juicio, un juicio de lo social de estos entre la Queque, sabes, la enana esta que te seguía a ti y él [Elisenda Villena, la detective de Método3 que recibió el encargo de organizar la grbación] y el Marco Polo como tú dices [Francisco Marco], y que Marco Polo la amenazó a ella en el juicio. Le dijo: “Como saques el pendrive voy a sacar todos los correos que tenéis tú, el Zarabomba [José Zaragoza, del PSC], la Alicia [Sánchez-Camacho], el no sé qué, no sé cuántos, con esta historia de La Camarga…

 
Victoria Álvarez: Están a punto de caer. Porque, claro, a ver, finalmente tengo clarísimo que la gente en el PP es gilipollas hasta llegar a un grado máximo...

JH: Hombre eso… [suena un pitido]

VA: Porque pactar silencios con delincuentes sabes lo que significa, ¿no? Me parecen idiotas. Y luego además, lo que hizo Alicia, de decir, que fue cuando yo le mandé los whatsapps y los tengo todos guardaos... es que es para decir: ¿Qué coño estás haciendo poniendo un recurso para que no investiguen? ¿Qué haces? Que se te cae eso encima. Y además el fiscal lo ha rechazado, por lo que ha quedado peor todavía.

JH: Totalmente de acuerdo.

Han passat quatre anys i l'assumpte semblava enterrat. Però, com diu Elisenda Villena -la carrera professional va ser destrossada sense que hagués fet res irregular-, "a tot porc li arriba el seu Sant Martí".

Ella està molt dolguda perquè, segons ha explicat a Público, "no vaig poder defensar-me en un judici perquè es va liquidar la causa amb el 'perdó de l'ofès'".

Però aquesta causa no ha acabat. Ni molt menys.

... CONTINUARÀ


¿Te ha resultado interesante esta noticia?