Público
Público

SOCIALISTES VALENCIANS Sánchez fa les paus amb Ximo Puig al Congrés del PSPV

El secretari general del PSOE assegura que comptarà amb tot el seu suport per revalidar el govern progressista al País Valencià, es compromet a defensar l'arc mediterrani i un finançament més just

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez (i) i el líder dels socialistes valencians Ximo Puig, durant la inauguració del congrés del PSPV-PSOE, que es celebra fins diumenge a Elx. EFE/Morell


MANUEL SÁNCHEZ

Almenys pel contingut del seu discurs, pels gestos que es van veure i per l'ambient en general que es va viure a la inauguració de la XIIIè Congrés dels socialistes valencians a Elx, es podria dir que Pedro Sánchez va fer aquest divendres les paus amb el secretari general del PSPV, Ximo Puig, qui havia donat el seu suport incondicional a Susana Díaz durant el passat procés de primàries a la direcció del PSOE.

Sánchez no va tenir problemes a afirmar que la inauguració del Congrés suposa un dia gran pel socialisme valencià, i va assegurar que del procés de primàries regional han sortit vencedors tots els afiliats del PSPV i el partit.

El líder socialista, referint-se a Ximo Puig com "el meu secretari general", va assegurar públicament que podia comptar amb tot el seu suport "i el de tots els socialistes d'Espanya" per a tres objectius que va precisar en la seva intervenció.
En primer lloc, va assegurar que tindrà el seu suport perquè en el 2019 revalidi el govern progressista en aquesta comunitat. També es va comprometre a fer una proposta d'Estat per al desenvolupament de l'arc mediterrani. I, finalment, va garantir que els socialistes lluitaran perquè la Comunitat Valenciana tinga com més aviat millor un finançament just. "Sereu comptar amb el suport del nou PSOE", ha afirmat.

Pedro Sánchez defensa  una gran aliança social pel progrés, "unir l'esquerra per derrotar la dreta"

Sánchez fins i tot va enyorar la fórmula de govern valencià i va donar clares pistes que és el seu pla polític per intentar arribar a La Moncloa. Així, ha assegurat obertament que el seu objectiu passa per "unir a l'esquerra per derrotar la dreta" al voltant d'un govern "que sàpiga governar, com serà un govern del PSOE", va dir.

Per això, va apostar per una gran aliança social pel progrés que aglutini sindicats, associacions feministes, ecologistes, les que lluiten contra la pobresa i fins a les associacions veïnals, "a tots aquells que volem una Espanya més justa", va afirmar, i al mateix temps va recordar que sociològicament al nostre país són la majoria. Per això, ha insistit que si els socialistes són capaços d'unir aquesta esquerra social, "la derrota de la dreta és segura en les pròximes eleccions".

La resta de la seva intervenció la va dedicar a explicar per què el PSOE ha demanat la dimissió de Mariano Rajoy després de la seva declaració com a testimoni en la causa que investiga el presumpte finançament il·legal del Partit Popular, i ha reiterat que ha de marxar per dignitat, "però no per la seva, sinó per la dignitat de les institucions democràtiques d'aquest país ".

En aquest sentit, ha indicat que el PSOE està treballant en defensa de l'Estat, i va denunciar que sota l'Executiu del Partit Popular s'instrumentalitza la RTVE, es creen policies polítiques, s'encobreixen casos de corrupció, es persegueix els fiscals i s'amnistia els corruptes amb diner negre. Mantenir "el Govern del PP és com posar a un lladre a donar lliçons d'ètica a les escoles", va concloure.