Público
Público

Sentència 1-O El jutge Llarena emet una nova euroordre per arrestar Puigdemont

També s'ha dictat ordre internacional de detenció, per la qual cosa podria ser arrestat també si surt de territori belga.

L'expresident Puigdemont en una roda de premsa al setembre.  EFE/EPA/Stephane Lecocq

EFE

El jutge Pablo Llarena ha decidit cursar una ordre europea de detenció i entrega contra l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont, exiliat a Bèlgica, hores després que el Suprem hagi dictat la sentència del Procés en què condemna per sedició nou dirigents polítics i socials

Fonts jurídiques han confirmat que el magistrat instructor de la causa a l'alt tribunal ha activat el mecanisme per sol·licitar el lliurament de l'expresident, que Alemanya va rebutjar extradir per rebel·lió durant la instrucció del Procés. El Govern espanyol ha considerat "oportuna i justa" la decisió de Llarena. Fonts de l'Executiu consideren que la decisió del jutge demostra que la justícia ha de ser igual per a tots i que si uns líders independentistes han estat jutjats i condemnats pel Procés, també ho han de ser els que es troben a l'exterior. L'Executiu confia que gràcies a aquesta euroordre Puigdemont pugui posar-se a disposició de la justícia com més aviat.

(Hi haurà ampliació)