Público
Público

ENSENYAMENT Set minuts per defensar l'escola catalana i deixar en ridícul Toni Cantó 

El diputat d'En Comú Podem Joan Mena realitza una aplaudida intervenció a favor de la immersió lingüística i de la Catalunya "que beu de Martí i Pol i de Lorca, que balla al so de la Santa Espina i de la rumba de Peret

Joan Mena, d'esquenes, puja al seu escó entre aplaudiments dels diputats d'Units-Podem. / EFE

público

Amb set minuts en va tenir prou aquest dimarts el diputat d'En Comú Podem Joan Mena per defensar l'escola catalana al Congrés en una aplaudida intervenció, en contra de l'inventat adoctrinament als centres d'ensenyament que denunciava Toni Cantó, de C's . "Afirmar que l'escola catalana adoctrina és tan mentida com el que ha dit aquest cap de setmana el ministre Dastis afirmant que a les escoles de Catalunya no s'ensenya llengua castellana", ha afirmat el diputat.

Mena va fer l'elogi de la immersió lingüística i l'escola pública catalana perquè gràcies a elles, va dir, "aquest fill d'andalusos és bilingüe i ha tingut la mateixa igualtat d'oportunitats que tradicionalment tenia la burgesia catalana". El diputat d'En Comú Podem va assenyalar que l'escola pública catalana ha donat el millor de Catalunya: "Una Catalunya que beu de Martí Pol i de Lorca, que balla al so de la Santa Espina i de la rumba de Peret, la d'Estopa i Txarango, la de Jordi Évole i Pérez Andújar. L'escola catalana ha construït la Catalunya de tots, la del respecte. Aquest model d'escola integradora és la que ha fet que els catalans diguessin "volem acollir" o "som gent de pau".

El diputat d'En Comú Podem va demanar al Congrés que "no busqui l'auge de l'independentisme a les escoles catalanes". "Busqueu-lo a les nefastes polítiques del PP, recolzades per C's, contra Catalunya", va rematar Mena, que li va dir a Cantó: "Miri si m'han adoctrinat malament que vaig estudiar Hispàniques i sóc professor de llengua i literatura espanyola. Així és l'adoctrinament a les escoles catalanes ".

C's es va quedar sol amb la seva moció per demanar mesures contra l'adoctrinament a nens a Catalunya. Ni tan sols el PP, que s'hi va abstenir, va recolzar la proposta. Precisament per això, el partit taronja es va veure "obligat", diuen, a presentar una proposició de llei per a la creació de l'Agència Independent de l'Alta Inspecció Educativa, que assumiria les funcions de l'actual Alta Inspecció Educativa per evitar l''adoctrinament' a les aules. "Si no fan alguna cosa ells (PP i PSOE), nosaltres no ens quedarem paralitzats mirant cap a un altre costat, ha arribat el moment de garantir els drets i llibertats a les aules de tots i cadascun dels pobles i ciutats d'Espanya",  va dir Rivera.