Público
Público

SCC crida de nou a la mobilització dels seus al carrer contra el sobiranisme

Unes 6.500 persones s'han manifestat aquest diumenge al centre de Barcelona amb lemes reivindicatius de l'espanyolitat de Catalunya

Manifestació en contra de procés sobiranista. EFE

AGÈNCIES

Societat Civil Catalana (SCC) ha convocat aquest diumenge una manifestació al centre de Barcelona a la que han assistit unes 6.500 persones, segons la Guàrdia Urbana, per expressar el seu rebuig al procés sobiranista.

A la marxa hi han assistit representants de les formacions polítiques contràries a l'independentisme amb representació a l'Ajuntament de Barcelona i al Parlament de Catalunya: per part part del PP ha participat el líder del seu grup al consistori, Alberto Fernández Díaz, a més de regidors i diputats de la mateixa formació. En representació de Ciutadans han assistit el seu portaveu parlamentari, Carlos Carrizosa, amb altres diputats i amb la seva líder a l'Ajuntament de Barcelona, Carina Mejías. També s'han deixat veure alguns membres del PSC, com el secretari segon de la mesa del Parlament, David Pérez, que ha fet acte de presència a títol individual.

Els manifestants, que portaven moltes banderes espanyoles i també algunes "senyeres",  han corejat lemes en castellà com "No nos engañan, Cataluña es España", "soy español, español" o altres en català com "Aturem el cop separatista".


Els manifestants han recorregut per la Via Laietana la distància que separa la Plaça Urquinaona de la Plaça de Sant Jaume, i quan el seguici ha passat davant la Prefectura de la Policia Nacional s'ha aturat per fer sentir el crits en favor de "nuestra policia", a pesar que des de la megafonia que hi havia a la capçalera de la marxa es demanava reconeixement pels Mossos d'Esquadra, que garantien la seguretat de la marxa.

La manifestació, que ha tingut lloc sense incidents, ha finalitzat amb l'himne espanyol i amb la lectura d'un manifest en el qual han convidat els ciutadans a sortir al carrer en contra del procés sobiranista, que han qualificat com a "cop a la democràcia".

Després de la lectura del manifest ha intervingut l'exdirectora de l'institut de l'Hospitalet de Llobregat (Barcelona) María Dolores Agenjo, que es va negar a facilitar les claus del centre docent pel procés participatiu del 9 de Novembre de 2014 i que va prestar declaració com a testimoni en el judici contra l'expresident Artur Mas i les exconselleras Irene Rigau i Joana Ortega.