Público
Público

SONDEIG D'OPINIÓ El ‘no’ a la independència guanya terreny en l’últim baròmetre de la Generalitat

Dos de cada tres catalans votarien  l'1-O però guanyaria el 'sí' amb més d'un 62% dels vots. Si hi haguessin eleccions guanyaria Junts Pel Sí; CSQP i PSC pujarien una mica, Ciutadans i CUP perdrien escons, i el PP es mantindria igual.

Publicidad
Media: 5
Votos: 1

Sessió plenària del Parlament de Catalunya

A poc més de dos mesos del referèndum, el suport a la independència segueix caient en el baròmetre del Centre d’Estudis d’Opinió (CEO) de la Generalitat. Els contraris a la independència ja són quasi el 50 per cent dels elctors. Així doncs, Un 49,4% dels catalans no volen que Catalunya esdevingui un estat independent, mentre que els partidaris de la independència serien un 41,1%. El ‘no’ ha crescut un punt respecte a l’anterior enquesta del mes de març i el ‘sí’ ha perdut tres.

Aquestes xifres no es traduirien en el resultat del referèndum ja que molts partidaris del ‘no’ no votarien. Segons el CEO, en el referèndum de l'1-O participaria un 67,5% de l'electorat català. I el "sí" a la independència guanyaria amb un 62,4% i el "no" obtindria un 37,6% dels vots.

Junts Pel Sí conservaria la majoria

Pel que fa a la intenció de vot, si avui se celebressin eleccions al Parlament de Catalunya, Junts Pel Sí tornaria a guanyar i es quedaria pràcticament amb el mateix número d’escons que té actualment, entre 60 i 63. La força més votada en segon lloc seguiria sent Ciutadans, tot i que perdria entre 3 i 5 escons. També perdria escons la CUP, entre 2 i 4. PSC i Catalunya Sí Que es Pot pujarien una mica, els socialistes obtindrien entre 17 i 20 escons, i CSQP entre 15 i 17. El PP, com Junts Pel Sí, es mantindria igual.

El CEO ha comptat amb una mostra de 1.500 entrevistes. El treball de camp va tenir lloc entre el 26 de juny i el 11 de juliol, per la qual cosa recull els efectes de la destitució del conseller Jordi Baiget, però no de la crisi de Govern que va acabar amb la substitució de tres consellers claus de cara al referèndum.