Público
Público
Únete a nosotros

Torra convoca una taula de diàleg pels partits el pròxim 16 de novembre

El president català ho anuncia durant la sessió de control del ple del Parlament, responent al líder socialista Miquel Iceta. La proposta va sorgir del PSC i va ser aprovada el passat 11 d'octubre amb els vots favorables de JxCat, ERC els comuns i els mateixos socialistes. 

Publicidad
Media: 0
Votos: 0

El conseller d'Economia i vicepresident Pere Aragonés i el president de la Generalitat, Quim Torra, durant el ple del debat de política general al Parlament de Catalunya. EFE/Andreu Dalmau

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha anunciat avui la seva intenció de convocar una "taula de diàleg" amb els líders de tots els partits catalans amb representació parlamentària per al pròxim 16 de novembre amb l'objectiu d'iniciar un debat "sincer, honest i profund".

El president ha desvetllat la data durant la sessió de control en el Parlament, en resposta a una interpel·lació del primer secretari del PSC, Miquel Iceta, que li ha avisat que Catalunya no podrà avançar "sense un diàleg cap a dintre".

De fet, van ser els socialistes els qui van promoure, abans de l'aturada estiuenca, la creació d'una taula de diàleg en la qual els partits catalans busquessin consensos sobre els "grans temes de país".

La proposta, que va rebre els vots favorables de JxCat, ERC, PSC i comuns, es va ratificar en una resolució aprovada el passat 11 d'octubre, derivada del Debat de Política General del Parlament.

"Què està fent vostè per donar-li compliment?", li ha preguntat Iceta a Torra, a qui ha alertat que "fa l'efecte que es preocupa només per mig país" quan només mostra un "zel especial pels temes que els són propers".

En aquest sentit, li ha retret que dediqui temps a organismes com el Consell Assessor per a l'impuls del Fòrum Cívic i Social per al Debat Constituent o el Consell per la República, però que en canvi s'absentés d'actes com el fòrum pel Corredor Mediterrani o el lliurament dels Premis Planeta.

"No estic només treballant per la meitat d'un país, sinó pel país sencer, pels set milions i mig de catalans. Estic intentant, en una solució extremadament difícil i complicada, trobar una sortida que passa per dos punts ineludibles: la llibertat dels presos polítics i el dret d'autodeterminació de Catalunya", ha replicat Torra.