Público
Público

Torra destaca la solidaritat i la fraternitat de Cambrils després dels atemptats

El president de la Generalitat participa dels actes institucionals d'homenatge a les víctimes dels atemptats. "Només si avancem en aquesta via de solidaritat, de fraternitat, de concòrdia i de pau serem poble"

Las autoridades durante el acto de homenaje a las víctimas del atentado del 17-A en Cambrils | EFE

AGÈNCIES

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha destacat avui l'"exemple" de "solidaritat i de fraternitat" que van donar els veïns de Cambrils (Baix Camp) després dels atemptats del 17A, i ha recalcat en aquest sentit que "només serem poble" si "avancem en aquesta via".

Torra ha participat avui a Cambrils en l'acte d'homenatge a les víctimes dels atemptats terroristes en aquesta localitat i a Barcelona el 17 d'agost de l'any passat al costat d'altres autoritats, representants de partits i familiars dels afectats.

En una breu declaració institucional una vegada finalitzat l'acte, Torra ha volgut ressaltar l'"exemple" de "solidaritat i de fraternitat" que van donar els veïns d'aquesta ciutat després dels atemptats terroristes que van causar un mort en aquesta localitat, una dona aragonesa de 67 anys que estiuejava en la població i que va ser atropellada en el passeig marítim.

"Només si avancem en aquesta via de solidaritat, de fraternitat, de concòrdia i de pau serem poble. I això és el que va demostrar Cambrils fa un any, i també avui acompanyant a les víctimes en un moment de silenci i de record", ha declarat Torra.

El president de la Generalitat ha començat la seva interlocució posant-se a la disposició de les víctimes dels atemptats del 17A: "Si en algun moment us hem fallat o no hem pogut donar totes les satisfaccions, estem a la vostra disposició, perquè el més important d'un país és cuidar de la seva gent", ha precisat.

Torra ha lloat així mateix la labor dels cossos de seguretat i dels serveis d'emergència, "no només en dies extraordinaris" com durant els atemptats, sinó també en el "dia a dia"