Público
Público
Únete a nosotros

Torra ofereix els ports de Palamós, Vilanova i la Geltrú i Sant Carles de la Ràpita perquè l'Aquarius desembarqui

El Govern posa a disposició de l'organització humanitària els ports gestionats per la Generalitat després que el president Pedro Sánchez rebutgés l'acollida a Barcelona per considerar que no era el port "més segur". A bord del vaixell, 141 persones rescatades davant la costa de Líbia esperen des de divendres arribar a terra ferma.

Publicidad
Media: 0
Votos: 0

El vaixell Aquarius, després de l'arribada al port de València. Junio de 2018

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha ofert avui els ports de Palamós (Baix Empordà), Vilanova i la Geltrú (Garraf) i Sant Carles de la Ràpita (Montsià) com a opcions perquè els 141 immigrants que va rescatar el Aquarius davant les costes de Líbia divendres passat puguin desembarcar.

A través de Twitter, Torra ha informat que ha demanat a Ports de la Generalitat, dependent del departament de Territori i Sostenibilitat, que el vaixell Aquarius sigui acollit en un d'aquests tres ports, que es troben "sota l'autoritat del Govern de Catalunya", perquè les persones rescatades puguin desembarcar "amb totes les garanties".


"Catalunya sempre serà terra d'acolliment", ha destacat Torra, després que ahir el Govern central advertís que Espanya "no és el port més segur" pel Aquarius, perquè no és "el més proper segons l'establert en el dret internacional".

En un altre tuit, el vicepresident del Govern, Pere Aragonès, ha reafirmat que el Govern manté el "compromís" d'oferir els ports de la Generalitat per "acollir el Aquarius i les 141 persones rescatades que hi ha a bord. Davant l'Europa fortalesa, l'Europa casa comuna".