Público
Público

L'exposició de 'Crims' al Palau Robert: tot el que has de saber

El programa radiofònic i televisiu proposa un recorregut immersiu en una mostra inaugurada oficialment aquest dimarts

Una zona de l'exposició de Crims on apareix Carles Porta
Una zona de l'exposició de Crims on apareix Carles Porta. Palau Robert

Un recorregut immersiu pel programa Crims. Això és el que proposa la nova exposició que acull el Palau Robert des d'aquest dimarts i fins al 10 d'abril de l'any 2023. La mostra Crims. L'Exposició presenta "l'univers" del programa de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, a través del prisma del programa radiofònic i televisiu que ha causat sensació els darrers anys a casa nostra. T'expliquem tot el que has de saber sobre aquesta mostra.

Una combinació d'espais, imatges, sons i contingut digital originals permeten mostrar la realitat i la mort, i tot el món que l'envolta, com en aquest exitós programa. L'entrada a l’exposició és lliure i gratuïta, i s'obrirà al públic a partir de dimecres 26.

La mostra s'ha inaugurat aquest dimarts a la tarda, i s'acosta al producte des de tres punts de vista: el de l'entorn de les víctimes, el dels criminals i els dels que l'investiguen. En paraules de Carles Porta, director i presentador de Crims, "en aquesta exposició es parla de víctimes, d’assassins i d'investigadors".

Així, els visitants aniran descobrint detalls dels crims de diverses temporades d'aquest programa de tele i ràdio, però des d'un nou prisma. Alguns a través de la mirada de l'assassí, d'altres a partir del dolor de les víctimes i uns altres a través de la feina d'investigació.

"Tot el que s’hi veu ha passat. Els fets, els noms i els llocs són reals. Algunes escenes i elements estan dramatitzats, però el contingut consta en documents o prové de testimonis que eren al lloc dels fets", diu el Palau Robert sobre l'exposició, utilitzant les mateixes paraules amb les quals arranquen els capítols del producte.

L'exposició de Crims està organitzada per la Direcció General de Difusió i comissariada per Carles Ortet, i ha comptat amb la col·laboració de Carles Porta. El disseny museogràfic és de Zoopa, i el disseny gràfic de Daniel Ebosogo, Elena Villares i Sergi Comabella.

La consellera de la Presidència del Govern de la Generalitat, Laura Vilagrà, ha recorregut aquest dimarts a la tarda l'exposició, acompanyada de Porta i Ortet. La republicana ha defensat Crims com un producte amb un producte amb identitat pròpia, cuidat i fet amb molta exigència. "Un exemple de periodisme d'investigació fàcil d'exportar a tot el món. Un referent del talent català", recull una piulada del Palau Robert.

El director del programa ha incidit en el rigor necessari per parlar de crims, alhora que ha agraït a Mossos i víctimes la seva col·laboració. Porta sosté que el programa ha aconseguit fer una feina social de restitució del dolor. Abans, l'exposició ha estat inaugurada pel secretari de Mitjans de Comunicació i de Difusió del Govern, Oriol Duran.

L'èxit de 'Crims'

L'espai concebut pel periodista Carles Porta va néixer com a producte radiofònic a Catalunya Ràdio l'any 2018, i va passar després a producció de true crime televisiva a TV3. L'espai relata els casos més rellevants de la història criminal recent de Catalunya. Gràcies al seu èxit, també ha estat objecte de diversos llibres i ara és també una exposició.

¿Te ha resultado interesante esta noticia?