Público
Público

Tot el que has de saber del sorteig de la Grossa de Cap d'Any 

Serà aquest dissabte i reparirà un primer premi de 200.000 euros per bitllet

Imatge del sorteig de la Grossa de Cap d’any
Imatge del sorteig de la Grossa de Cap d’any.

Un any més, Loteries de Catalunya ens porta el tradicional sorteig de la Grossa de Cap d'Any, l'alternativa de la Generalitat a la Grossa de la Loteria Nacional, que aquest any arriba a la desena edició. El famós capgròs d'Alella, inspirat en l'exjutgessa de pau Roser Arenas, torna per repartir milers d'euros a Catalunya. A continuació, us deixem tota la informació necessària per no perdre't ni un detall d'una de els rifes més consolidades de Catalunya.

Aquest any s'han posat a la venda un total de 100.000 números (del 00000 al 99999) amb un total de 50 sèries. Des de ja fa diverses setmanes es poden adquirir les butlletes als punts de venda habituals de Loteries de Catalunya i també en algunes cadenes de supermercats.  

Quin dia és el sorteig i per on es podrà veure?

Aquest any, el sorteig de la Grossa de Cap d'Any serà aquest dissabte i es podrà veure per TV3 a partir de les 12:30 hores. El programa dedicat a la rifa el presentaran Marc Giró i Elisenda Pineda i durarà una hora, aproximadament. 

Els premis 

Aquest any, la Grossa de Cap d'Any manté la mateixa proporció de premis que La Grossa de Nadal. És a dir, cada bitllet costa 10 euros i el primer premi atorga 200.000 euros; el segon premi 65.000; el tercer, 30.000 euros; i després hi ha dues cambres que atorguen 10.000 euros per bitllet i tres cinquens que donen 5.000 euros per bitllet.

Loteries de Catalunya espera que la Grossa de Cap d'Any aconsegueixi aquest any unes vendes al voltant dels 30 milions, és a dir, que iguali el volum rècord de vendes aconseguit abans de la pandèmia, el 2019. L'any passat es van vendre uns 25 milions d'euros en bitllets. 

Fins quan es pot cobrar la Grossa de Cap d'Any

Els bitllets premiats pel sorteig de la Grossa de Cap d'Any es podran començar a cobrar a partir de la tarda del dimarts 3 de gener i es podrà fer fins al 30 de març, ja que tenen 90 dies de validesa.