Público
Público

Trenta interns del CIE de Zona Franca en vaga de fam

Exigeixen el seu alliberament i que es regularitzi la seva situació a l'Estat espanyol

Centro de Internamiento de Extranjeros (CIE) de la Zona Franca de Barcelona

PUBLIC

Trenta interns del Centre d'Internament d'Estrangers (CIE)  de la Zona Franca es van declarar en vaga de fam des de la nit de dimecres per exigir el seu alliberament, que no se'ls expulsi d'Espanya i que es regularitzi la seva situació. La major part dels que participen en la protesta són de nacionalitat algeriana, però també n'hi ha algun del Marroc i d'algun país de l'Àfrica subsahariana.

Un portaveu de l'organització de la campanya Tanquem els CIE, Xavi Cambra, ha assenyalat a Público que, d'acord amb la informació que han rebut, han pogut saber que aquestes 30 persones es van negar a sopar, que durant la nit de dimecres han dormit al ras i que "es mostren forts en la seva exigència d'alliberament".


Fonts del centre que cita el portal 324 assenyalem que de la trentena de persones que s'han declarat en vaga de fam, alguns fa entre 20 i 30 dies que estan interns, i no tots han pogut ser identificats. Els vaguistes s'han concentrat de manera pacífica entre el pati i la sala comuna del centre, sense que hi hagi hagut cap incident.