Público
Público

DECLARACIÓ D'INDEPENDÈNCIA El TSJC decideix que Mossos i policia espanyola vigilin conjuntament la seva seu

L'ordre ha estat donada, segons una nota distribuïda aquest dilluns, "davant la possibilitat que el Parlament de Catalunya decideixi la supressió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i la figura del seu President".

Façana de la seu del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya / E.P.

públic

El president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), Jesús María Barrientos, ha decidit que la policia espanyola comparteixi amb els Mossos d'Esquadra la responsabilitat de vigilar de la seva seu,

En una nota donada a conèixer aquest dilluns, el TSJC informa que "d’acord amb les facultats governatives de què legalment disposa, ha acordat i ordenat al Cap Superior del Cos Nacional de Policia de Catalunya que, a la Unitat de Mossos d’Esquadra destacada a la seu d’aquest Tribunal Superior, se sumin agents de Policia Nacional".

"La decisió obeeix", diu la nota de manera explícita, "a la previsió d’extremar la seguretat de l’edifici i garantir el seu ple i normal funcionament davant la possibilitat que el Parlament de Catalunya decideixi, tot i la suspensió acordada pel Tribunal Constitucional, d’executar allò disposat en la Llei 19/2017 de 6 de setembre, en l’article 4.4 de la qual es disposa la supressió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i la figura del seu President.

"El president del TSJC entén que la coordinació d’ambdós cossos policials pot preservar de forma més eficaç la legalitat constitucional. Per tant, des d’avui i d’acord amb aquesta decisió, la vigilància del Palau de Justícia (seu del Tribunal Superior de Justícia) és compartida per ambdós cossos policials sota el manament de la Policia Nacional", conclou la nota.