Público
Público

El TSJC nega valor legal a qualsevol declaració d'independència "implícita o explícita"

La Sala de Govern del tribunal emet un comunicat per reaccionar als "esdeveniments" de dimarts al Parlament

TSJC

Agències


El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) considera que la declaració d'independència firmada aquest dimarts pels diputats de JxSí i la CUP al Parlament no té valor jurídic. I va més enllà quan assegura que tampoc en pot tenir cap declaració d'independència, sigui "implícita" o "explícita".

En un comunicat, la Sala de Govern del TSJC afirma que "ni la Llei de Transitorietat, suspesa pel Tribunal Constitucional, ni cap declaració formal o aformal, implícita o explícita d'independencia" poden desplegar "cap efecte jurídic".

El tribunal es pronuncia "davant els darrers esdeveniments, i singularment les declaracions efectuades la nit d'ahir al Parlament", al·ludint a la compareixença del president Carles Puigdemont, i sense citar-lo.

El TSJC afegeix que "només la llei vigent, d'acord a la Constitució i al que disposa el Truibunal Constitucional, pot ser font aplicativa de dret".

L'AN torna a citar Trapero, Sànchez i Cuixart

També aquest dimarts, la magistrada de l'Audiència Nacional Carmen Lamela ha tornat a citar a declarar el proper dilluns 16 d'octubre, el major dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluis Trapero, la intendent del cos Teresa Laplana i els presidents de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Jordi Sànchez, i d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart.

Tots quatre estan investigats per un possible delicte de sedició en relació a la manifestació del 20 de setembre davant la seu de la conselleria d'Economia, en protesta per la detenció de diversos càrrecs de la Generalitat pel referèndum d'autodeterminació que es va celebrar l'1 d'octubre.

¿Te ha resultado interesante esta noticia?