Público
Público

Resposta a la sentència El Tsunami Democràtic anuncia mobilitzacions durant la jornada de reflexió i el dia del "clàssic"

La plataforma demana als seus seguidors que "es guardin" els dies 9, 11, 12 i 13 de novembre i el 18 de desembre. Les entitats independentistes i sobiranistes es preparen per la mobilització d'aquest dissabte.

Cientos de personas se concentran ante la sede de la Delegación del Gobierno en Cataluña, convocadas por la plataforma Tsunami Democràtic ante la visita del presidente del Gobierno en funciones, Pedro Sánchez, a Barcelona. EFE/Toni Albir

públic

La plataforma Tsunami Democràtic ha anunciat cinc noves dates per a mobilitzacions aquest novembre i desembre, segons ha difós per les xarxes socials. Entre aquestes, hi ha el 9 de novembre, dia de reflexió just abans de les eleccions espanyoles del 10, i el 18 de desembre, la data assignada perquè es disputi el "clàssic" entre el FC Barcelona i el Reial Madrid al Camp Nou que ja s'havia ajornat per evitar que coincidís amb la manifestació d'aquest dissabte: "Juguem a casa", diu la plataforma.

El Tsunami també ha demanat als seus seguidors que "es guardin" els dies 11, 12 i 13 de novembre, on es farà una acció a "un lloc sorpresa". 

Després de l'èxit de la mobilització a l'aeroport, el moviment va publicar un manifest fa uns dies on anunciava que faria públiques aviat les pròximes jornades d'accions. A més, segueixen promocionant la seva app, que s'activa mitjançant codis QR.

L'anunci del Tsunami arriba el dia abans de la gran manifestació convocada aquest dissabte contra la sentència del Tribunal Suprem als líders independentistes. El vicepresident d'Òmnium Cultural, Marcel Mauri, ha fet una crida a "sortir al carrer de forma pacífica, demostrar el rebuig unànime a la sentència i la voluntat de seguir reclamant els drets i les llibertats". "La societat catalana ha respost massivament contra la sentència del 14 d'octubre", ha valorat la presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie.

La de demà, serà una manifestació transversal amb una representació àmplia dels agents independentistes i sobiranistes, així com dels que volen mostrar el seu suport als presos polítics. També hi participarà una part del sindicat Comissions Obreres, Sindicalistes per la Independència i la República Catalana, que denuncien la "sentència injusta del TS contra" els líders socials i polítics i que consideren que "confirma la involució autoritària del règim de la transició". Qui també participarà a la convocatòria és el secretari general d'UGT, Camil Ros, tal com ha expressat en un vídeo a les xarxes socials.