Público
Público

Un tuit sobre Germanwings motiva la primera condemna per catalanofòbia

Els delictes d'odi ja són condemnats a les xarxes. EUROPA PRESS

EFE

Un internauta ha acceptat una pena de vuit mesos de presó per publicar tuits xenòfobs, entre ells un que feia escarni de les víctimes catalanes de l'accident aeri de Germanwings, en la primera sentència ferma per catalanofòbia que es dicta a Catalunya. La sentència preveu que l'acusat pugui eludir el seu ingrés a la presó, a condició que no torni a delinquir, segueixi un curs sobre drets humans i no-discriminació i retiri els missatges xenòfobs del seu perfil de Twitter en un termini de quinze dies, fet que haurà de ser comprovat pels Mossos d'Esquadra.

L'acusat, que ha estat condemnat per un delicte contra els drets fonamentals pel qual haurà de pagar 720 euros, va publicar el 24 de març de 2015 un tuit en què es burlava dels passatgers morts en l'accident de l'avió de Germanwings que es va estavellar als Alps: "Poca merda veig a Twitter per haver-se estavellat un avió ple de catalans". En la investigació que va obrir amb relació a aquest missatge, la Fiscalia va detectar que l'acusat havia publicat "multitud de missatges de naturalesa racista i xenòfoba" entre els anys 2014 i 2015.

"Insisteixo: Espanya hauria de passar a dir-se Subnormalia i Múrcia hauria de ser considerada la Subnormal profunda", "Mandela? Un negre que no surt a 'Callejeros viajeros' ni és negre ni és ná" o "Que una dona barbuda guanyi Eurovisió us sembla escandalós però que una altra governi Espanya no tant", són alguns dels missatges que el condemnat havia publicat al seu compte de Twitter, @Carloskonami.

A més del comentari sobre les víctimes de Germanwings, el processat va publicar altres tuits sobre els catalans, com "Els espanyols tenien el Seat 600 i els catalans els 600 milions que va trincar la família Pujol. Perquè després diguin que som tan diferents" o "El thriller català del futur seran curtmetratges: als cinc minuts els dos mossos protagonistes hauran matat qualsevol sospitós".