Público
Público

TURISME BARCELONA L'ajuntament i la Generalitat es personaran en la denúncia per l'atac a un bus turístic 

TMB ha presenta una denúncia contra l'acció, que va ser reivindicada per l'organització juvenil Arran "contra un model turístic depredador". La Generalitat i l'ajuntament de Barcelona es pernaran en la causa i Arran no descarta noves accions

Publicidad
Media: 0
Votos: 0

Estat en que va quedar el bus turístic.

L'ajuntament de Barcelona i la Generalitat es personaran en la causa contra l'atac a un bus turístic de la capital catalana després que Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) hagi presentat denúncia aquest dilluns. 

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, havia anunciat al seu perfil de Twitter que l'ajuntament denunciaria l'atac. "Hem demanat informe i denunciarem atac a bus turístic. Protestar pel turisme no pot passar mai per intimidar persones ni fer malbé equipaments", resa el tuit. I ha estat Jaume Collboni, alcalde accidental de Barcelona, qui ha anunciat que el consistori es personarà en la causa.

L'ajuntament també investigarà per què van trigar 24 hores a saber de l'atac. En una entrevista de RAC 1 recollida per Europa Press, el regidor de Turisme de l'Ajuntament de Barcelona, ​​Agustí Colom, ha explicat que ell va rebre la informació de l'atac "el divendres a última hora del matí, més o menys 24 hores després que passés. No ho considero normal i investigarem per què vam trigar tant".

TMB denuncia l'atac 

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha presentat aquest dilluns una denúncia davant el jutjat de guàrdia per l'atac a l'autobús turístic. Segons ha informat TMB en un comunicat, la demanda s'ha presentat "una vegada s'han recopilat totes les dades de l'incident i s'han valorat els danys materials i de l'atur del servei" per una quantia de 1.849,24 euros, ja que el vehicle no va poder continuar donant servei i es va haver de retirar a la cotxera.

Per la seva banda, el conseller d'Empresa i Coneixement, Santi Vila, ha confirmat que la Generalitat es personarà en la causa perquè "més enllà de la gravetat i la temeritat de l'acció, la llei de turisme ens reclama que, com a Govern, vetllem pels nostres visitants i garantim la promoció de Catalunya ".

Vila va anunciar diumenge que encarregaria als serveis jurídics del seu departament estudiar mesures legals contra els responsables de l'atac dijous a un bus turístic de Barcelona. "Tolerància zero a la turismofòbia!", va afegir a Twitter.

Vila: "la CUP s’equivoca si no reprova els fets, perjudica moltíssim Barcelona, Catalunya i tampoc ajuda el procés"

També en una extrevista a RAC1, Vila ha demanat a Arran que reflexioni i garanteixi que no repetiran un acció així. El conseller considera que “la CUP s’equivoca si no reprova els fets. I ho fa molt malament: perjudica moltíssim la ciutat de Barcelona, Catalunya i tampoc ajuda el procés perquè tot allò que suposin actes de violència no té res a veure amb l’agenda del procés”.

“Arran el que ha de fer és reflexionar. Estaria molt bé que garantissin que mai més no passarà. En definitiva, és una acció violenta que està tipificada com un delicte molt greu”, ha afegit Vila.

Arran no descarta noves accions

Flores:“La nostra pràctica política va més enllà d'aquestes accions però també les inclou, ni dic que les repetirem ni que no"

La polèmica acció va tenir lloc dijous passat, quan quatre encaputxats van assaltar un autobús turístic, van escriure una pintada a la part davantera del vehicle i van punxar una roda. El vídeo de la seqüència de l'acció va ser difós diumenge per part d'Arran, col·lectiu juvenil independentista vinculat a la CUP. En un dels seus missatges a Twitter, Arran proclama "No és turismofòbia, és autodefensa contra el 'barriocidio'!"

Segons Arran, "el turisme massiu mata els barris, destrueix el territori i condemna a la misèria a la classe treballadora", de manera que l'organització lluita "contra un model turístic depredador" i "assassí" que "genera llocs de treball precaris i temporals, que gentrifica les ciutats i només genera beneficis per a uns pocs ".

La portaveu d'Arran, Laura Flores, explica que no tenen previst pagar els desperfectes de l’autobús. “La nostra pràctica política va més enllà d'aquestes accions però també les inclou, per tant, ni dic que les repetirem ni que no. Actuarem com creiem que calgui en cada context”. I ha afegit que “el que trastorna la ciutat és el turisme massiu, que fa que la gent hagi de marxar dels seus barris, la destrucció del territori”.