Público
Público

VAGA AEROPORT BARCELONA Aena convoca a una reunió al Prat a vigilants i a Eulen per "facilitar la negociació"

La reunió tindrà lloc aquest divendres al matí a l'aeroport del Prat i segons Aena la decisió s'ha pres per protegir els passatgers. La Generalitat ha demanat aquest dijous a Aena que s'involucri en el conflicte entre Eulen i treballadors

Cues als controls de seguretat de la T-1 de l'aeroport del Prat el passat 26 de juliol. EFE/Alejandro García

agències

El gestor aeroportuari Aena ha convocat els vigilants de seguretat i a Eulen, companyia encarregada dels controls de l'Aeroport de Barcelona-el Prat, a una reunió amb l'objectiu de facilitar la negociació entre els dos davant les jornades de vaga previstes per als pròxims dies.

Segons ha informat AENA en un comunicat, la seva decisió busca protegir al passatger i s'ha adoptat a la vista dels perjudicis que estan patint els usuaris pel conflicte laboral entre Eulen i els seus treballadors. La trobada tindrà lloc aquest divendres a les 09:00 hores en les instal·lacions de l'aeroport.

El Govern ha demanat a Aena que s'involucri en el conflicte

Els vigilants de seguretat d'Eulen estan cridats a secundar una vaga parcial demà i els dies 6, 7, 11 i 13 d'agost amb aturades d'una hora de durada (a les 05:30, 10:30, 16:30 i 18: 30 hores). A partir del 14 d'agost la protesta s'intensificarà i les aturades passaran a ser indefinides i de 24 hores.

Encara que oficialment la vaga no ha començat, els usuaris de l'aeroport del-Prat fa dies que pateixen llargues cues als accessos de control com a conseqüència d'una vaga de zel dels vigilants, que reclamen millores laborals i un reforç de la plantilla, especialment durant la temporada d'estiu.

La Generalitat ha demanat aquest dijous a Aena, companyia dependent del Ministeri de Foment encarregada de la gestió aeroportuària, que s'involucri en el conflicte davant les aglomeracions en els controls de seguretat. Aena també ha anunciat aquest dijous la incoació de dos processos administratius contra Eulen que podrien comportar-li una sanció de fins a 300.000 euros.