Público
Público

VAGA AEROPORT BARCELONA Eulen i treballadors aborden les diferències sobre sous i contractacions en una reunió

L'empresa proposa contractar 21 nous treballadors per reforçar el servei de seguretat, una xifra que encara dista molt del centenar que reclama la plantilla, que veu "difícil" acceptar la proposta de la companyia

Reunió entre Eulen i el comité de vaga, dilluns, al Departament de Treball. EFE/Toni Albir

agències

L'empresa Eulen, que gestiona els controls de seguretat al Prat, i els treballadors han iniciat passades les 9.30 hores d'aquest dimarts una nova reunió per intentar desencallar el conflicte a l'aeroport, amb les principals diferències de l'augment salarial i les noves contractacions.

Està previst que Eulen present avui la seva proposta sobre la contractació de 21 nous treballadors per reforçar el servei de seguretat, una xifra que encara dista molt del centenar que reclama la plantilla, que veu "difícil" acceptar la proposta de la companyia.

A més de les noves contractacions, comitè i direcció mantenen divergències sobre l'augment salarial, ja que l'empresa ofereix un increment de 155 euros mensuals per als salaris més baixos, mentre que el comitè reclama 350. "Seguim a mig camí", ha dit el assessor dels treballadors, Juan Carlos Giménez.

A les portes del departament de Treball de la Generalitat, on se celebra la reunió, Giménez s'ha mostrat optimista respecte a l'avenç de les negociacions, tot i que ha expressat els seus dubtes sobre la possibilitat que avui puguin tancar tots els esculls que separen encara a les parts.

Encara que no ha volgut "descartar res", l'assessor del comitè ha assegurat que és improbable que avui votin un acord i "segurament" tornaran a reunir-se demà amb la mediació de la Generalitat, com els últims dies. 

Foment demana "un esforç addicional"

El ministre de Foment, Íñigo de la Serna, ha demanat aquest dimarts a l'empresa Eulen que faci un "esforç addicional" per arribar "el més ràpid possible" a un acord que posi fi al conflicte que manté amb els seus empleats. En un comunicat, el ministre ha urgit a ambdues parts a aconseguir un acord abans de divendres, data en què està prevista una nova jornada de vaga per part dels treballadors.

"Ningú entendria que en una qüestió que està generant un dany important als ciutadans i, estant tan properes les negociacions, es dilatés encara més el procés, continuant amb les molèsties als passatgers", ha assegurat De la Serna en un comunicat. Fins que es produeixi un acord i, apel·lant a la seva responsabilitat, ha demanat als treballadors d'Eulen que exerceixin la seva tasca amb "diligència" els dies en què no hi ha aturades convocades.

El ministre ha fet aquesta petició després que s'hagin conegut les converses en què una de les representants dels treballadors demana que s'alenteixi el treball per provocar de manera deliberada grans cues als controls i així aconseguir major visibilitat "a costa dels passatgers ", segons la mateixa font.