Público
Público

VAGA AEROPORT BARCELONA Segona reunió entre Eulen i treballadors en una nova jornada d'aturades parcials al Prat

El comitè manté la convocatòria d'aturades parcials en diferents franges horàries de diumenge, del dilluns 7 i del diumenge dia 13, i de vaga indefinida de 24 hores a partir del dia 14 si llavors no hi ha acord

Cues als controls de seguretat de l'aeroport del Prat, divendres passat. EFE/Alejandro García

agències

Aena ha convocat avui a les 9.30 hores a les seves oficines de l'aeroport del Prat a l'empresa Eulen i al comitè de vaga perquè continuïn les negociacions per arribar a un acord que eviti noves aturades del servei de seguretat aeroportuari.

Després que el divendres se celebrés una maratoniana reunió al Departament de Treball de la Generalitat, que va acabar de matinada, ambdues parts van acostar posicions, però segueixen amb postures molt allunyades respecte a les reivindicacions salarials dels empleats.

Per aquest motiu, el comitè manté la convocatòria d'aturades parcials en diferents franges horàries d'avui diumenge, del dilluns 7 i del diumenge dia 13, i de vaga indefinida de 24 hores a partir del dia 14 si llavors no hi ha acord.

En un comunicat, AENA va apel·lar ahir a "la responsabilitat del comitè de vaga i de l'empresa Eulen", després que hagi hagut "avenços en les negociacions i només queda pendent d'acord el tema salarial, la pujada de sou del 30% que reclamen els treballadors ".

Eulen Seguretat ha qualificat d ' "inadmissible i desproporcionada" la petició d'un increment salarial "superior al 31%" exigit pel comitè de vaga, que "va impedir tancar un acord" en l'última reunió.

L'empresa assegura que la proposta econòmica realitzada per la direcció "està basada en una millora de la productivitat i dels estàndards de qualitat del servei", mentre que el comitè de vaga s'ha manifestat "intransigent en la inadmissible i desproporcionada petició d'increment immediat salarial superior al 31% ".

Un portaveu del comitè de vaga ha confirmat que les parts estan molt allunyades pel que fa a l'increment salarial, ja que mentre els representants dels treballadors exigeixen un complement de 350 euros en cada paga, com reben els vigilants d'altres companyies, l'oferta de l'empresa no arriba a un augment de 30 euros mensuals.

La nova reunió ha estat rebuda amb recel pel comitè, i el seu portaveu, Juan Carlos Giménez, s'ha mostrat convençut que la reunió pot ser "un rentat d'imatge d'Aena per no arribar a acords i després culpar el comitè de vaga".