Público
Público

VAGA AEROPORT BARCELONA La plantilla d'Eulen vota aquest dijous si accepta l'acord i desconvoca la vaga al Prat

L'assemblea comença a les 11 del matí i està previst la fi del recompte de vots a última hora de la tarda. Voten la proposta de la Generalitat que recull pujada de sou i incorporació de més personal

Cua a l'aeroport del Prat. EUROPA PRESS

europa press

Els prop de 350 treballadors d'Eulen a l'Aeroport del Prat estan convocats aquest dijous a una assemblea per votar si accepten la proposta elaborada per la Generalitat om a mediadora en el conflicte i si desconvoquen la vaga, tant la parcial d'aquest divendres i diumenge com la indefinida i total prevista a partir de dilluns.

L'assemblea, que se celebra al Prat de Llobregat, comença a les 11 del matí i està previst que acabi a les 19 hores, després del que es farà un recompte dels vots i es coneixerà si finalitza el conflicte que porta setmanes provocant llargues cues en els filtres de seguretat de l'Aeroport de Barcelona.

El secretari general de la Conselleria de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat, Josep Ginesta, es va mostrar optimista amb la proposta presentada pel Govern en la reunió de mediació de dimarts, i ha considerat "improbable" que l'assemblea de treballadors la rebutgi.

Segons Giménez, és "difícil" que els treballadors acceptin la proposta de la Generalitat

No obstant això, l'assessor del comitè de vaga, Joan Carles Giménez, va avisar que consideren que"la proposta és "insuficient", i va explicar que els membres del comitè estaven comunicant la seva posició a la resta dels treballadors i que les respostes rebudes són, en majoritàriament, també contràries a l'acord.

Segons Giménez, és "difícil" que els treballadors acceptin la proposta de la Generalitat, principalment per la falta d'acord pel que fa als increments salarials, ja que el comitè de vaga demana un complement de 350 euros mensuals en 15 pagues, mentre que el document del Govern (acceptat per l'empresa) fixa un plus de 200 euros en 12 pagues.

Aquest és l'únic obstacle que queda per arribar a un acord, ja que el comitè de vaga sí veu amb bons ulls els canvis proposats en qüestions organitzatives, principalment incorporar un cinquè vigilant de seguretat per filtre i per torn en els períodes de més activitat a l'aeroport.

La proposta afegeix una bossa de 25 persones que prenguin el relleu de la plantilla dels controls de seguretat quan s'hagin d'absentar del seu lloc, el que suposa incorporar en total a 76 nous treballadors, una xifra que s'acosta més a les exigències del comitè de vaga (100) que a la proposta inicial d'Eulen (21).

Posició d'Eulen

La direcció d'Eulen va acceptar dimarts la proposta de mediació de la Generalitat, "en la seva generalitat però amb petits matisos", encara que va considerar que està molt per sobre del que la companyia considera admissible. L'empresa va afirmar que, "en el seu màxim esforç per posar fi a aquest conflicte", s'adhereix a la proposta, que ha destacat que suposa un increment mitjà del 11,5%, el que segons la seva opinió és desproporcionat.

Així mateix, la direcció d'Eulen ha manifestat aquest dimecres que "lamentaria molt" que una minoria s'imposés a la majoria dels treballadors en l'assemblea convocada per aquest dijous, i ha apel·lat a la responsabilitat dels empleats afectats perquè acudeixin a l'assemblea i exerceixin el seu dret al vot.