Público
Público

VAGA AEROPORT BARCELONA - PRAT El comitè d'Eulen denúncia vulneracions del dret de vaga davant Inspecció de Treball

Denuncien que alguns treballadors d'Eulen que es trobaven de baixa o de vacances han rebut instruccions de la direcció de l'empresa per a acudir aquest dilluns al seu lloc de treball en compliment dels serveis mínims

Agents de la Guàrdia Civil, als controls de seguretat de l'aeroport del Prat. EFE/Quique García

efe

El comitè de vaga d'Eulen ha presentat aquest dilluns diverses denúncies davant Inspecció de Treball per presumptes vulneracions del dret a vaga dels treballadors de l'Aeroport de Barcelona-el Prat i altres incidències relatives a les condicions de treball. El portaveu del comitè, Joan Carles Giménez, ha explicat que les denúncies s'han presentat aquest migdia davant la Inspecció de Treball en funcions de guàrdia, dependent del departament de Treball de la Generalitat.

El comitè denuncia que alguns treballadors d'Eulen que es trobaven de baixa o de vacances han rebut instruccions de la direcció de l'empresa per a acudir aquest dilluns al seu lloc de treball en compliment dels serveis mínims. La plantilla d'Eulen, responsable dels controls de seguretat a l'aeroport, ha iniciat avui una vaga indefinida per reclamar millors condicions salarials i laborals, tot i que els serveis mínims decretats per Delegació del Govern són del 90%.

A més, el comitè ha denunciat que Eulen ha posat a treballar en les línies de seguretat a treballadors als quals encara no ha fet contracte. També ha presentat una altra denúncia davant Inspecció de Treball per les suposades pressions sofertes per una treballadora diumenge, quan la plantilla realitzava aturades parcials. Segons el relat de Giménez, aquesta treballadora va patir una crisi d'ansietat davant "la pressió" de la presència de la Guàrdia Civil en els filtres de seguretat i l'empresa li va negar la possibilitat de ser atesa per un metge.

El comitè també denúncia davant Inspecció que la mútua sanitària d'Eulen no reconeix el dret a la baixa de les treballadores embarassades fins a la setmana 26 de gestació, tot i el risc de perdre el fetus, quan fa anys s'havia aconseguit que poguessin acollir-se a ell des el moment que comunicaven la situació d'embaràs.