Público
Público

VAGA AEROPORT BARCELONA - PRAT El comitè d'Eulen renuncia a proposar un mediador per al conflicte del Prat

Els treballadors no veuen sentit a participar en aquest procés perquè creuen que el laude "és il·legal" i ho denunciaran davant els tribunals

Treballadors d'Eulen aplaudeixen els companys que compleixen amb els serveis mínims del 90% que exigeix el govern central. EFE/Quique García

agències

El comitè de vaga d'Eulen no proposarà el nom de cap mediador per redactar el laude obligatori amb el qual el Govern pretén resoldre el conflicte laboral a l'Aeroport del Prat i deixarà aquest en mans de l'executiu. L'assessor del comitè, Joan Carles Giménez, ha explicat que els representants dels treballadors d'Eulen no veuen sentit a participar en aquest procés "quan creiem que el laude és il·legal i ho anem a denunciar davant els tribunals".

"Al final serà el govern el que posarà a la seva àrbitre. Serà així sí o sí perquè tampoc hi ha temps perquè les parts es posin d'acord. No anem a proposar a ningú", ha subratllat Giménez. El govern ha notificat a les 11 del matí de dijous el laude d'obligat compliment per a solucionar la vaga indefinida a Eulen Seguretat i les parts disposen ara d'un termini de 24 hores per designar un àrbitre.

En el cas que no ho aconsegueixin, el Ministeri de Foment assignarà a una persona en les 24 hores següents que sotmetrà, amb caràcter previ, a les parts perquè formulin totes les al·legacions que estimen oportunes en relació amb la seva imparcialitat. L'àrbitre ha de dictar la seva decisió en el termini de deu dies a comptar de la data de la seva designació.

Alhora, l'assessor del comitè de vaga ha assegurat que, des que la Guàrdia Civil ha incrementat la seva presència en els controls de l'aeroport, "la seguretat ha baixat". Segons Giménez, "s'està primant que no hi hagi cues als controls de seguretat i això suposa que els passatgers passen molt ràpid", amb el que, al seu parer, no es realitza un control adequat.