Público
Público

VAGA AEROPORT BARCELONA La vaga indefinida dels vigilants de seguretat del Prat serà a partir del 14 d'agost

La Delegació del Govern ha fixat en un 90% els serveis mínims per preservar "drets fonamentals, especialment el de la llibertat de circulació". Aena ha iniciat dos processos administratius contra Eulen en considerar-la responsable de la situació

Cues als controls de seguretat del Prat. EFE/Alejandro García

efe

Els treballadors d'Eulen, l'empresa que gestiona els controls de seguretat a l'Aeroport de Barcelona-el Prat, faran vaga indefinida de 24 hores a partir del 14 d'agost. El comitè d'empresa ha registrat aquest dijous davant el departament de Treball de la Generalitat la nova convocatòria de vaga, així com la notificació d'una manifestació que tindrà lloc el 18 d'agost a les 17:30 hores a l'avinguda Diagonal, a l'altura de la plaça Reina Maria Cristina, segons ha explicat a Efe Joan Carles Giménez, assessor del comitè de vaga.

La Delegació del Govern ha fixat en el 90% els serveis mínims de caràcter obligatori

Els treballadors d'Eulen van decidir dimecres en assemblea endurir les seves protestes i fer vaga indefinida a partir de mitjans d'agost com a mesura de pressió per exigir que es reforci el personal al Prat i una millora de les condicions laborals. Fins ara, la plantilla havia convocat una vaga parcial tots els divendres, diumenges i dilluns a partir del 4 d'agost a les franges de 5:30 a 6.30 hores, de 10:30 a 11:30, de 16:30 a 17:30 i de 18:30 a 19:30 hores.

Aquestes convocatòries amenacen amb sumir en el caos a l'Aeroport de Barcelona, ​​que en els últims dies ja ha registrat llargues cues als controls d'accés de seguretat, especialment a la terminal T1, per una suposada vaga de zel dels empleats d'Eulen. L'empresa concessionària, que considera la convocatòria de vaga "il·legal i abusiva", ha defensat que compleix "rigorosament" amb el conveni col·lectiu del sector i ha acusat els sindicats de tenir una "nul·la voluntat" de negociar les propostes ofertes per resoldre el conflicte laboral.

Aena ha iniciat dos processos administratius contra Eulen

Els sindicats, en canvi, reclamen més personal i demanen a Aena, el gestor aeroportuari, que s'assegui a la taula de negociació per considerar-la responsable, en darrera instància, de la situació que es viuen a l'aeroport del Prat. Aena, precisament, ha anunciat avui que ha iniciat dos processos administratius contra Eulen per les aglomeracions al Prat, cosa que podria comportar una sanció de fins a 300.000 euros.

La Delegació del Govern a Catalunya s'ha fixat en el 90% dels serveis mínims de caràcter obligatori durante la vaga convocada a partir del 4 d'agost. "Preservant el dret a la vaga que empara els convocants, aquests serveis mínims seran obligatoris tots els dies de vaga i en totes les franges horàries", assenyala la Delegació del Govern, que entén que "per sota d'aquest percentatge es podrien veure afectats greument altres drets fonamentals, especialment el de la llibertat de circulació ".

La situació del Prat ha millorat en els últims dies i aquesta setmana, per exemple, el temps mitjà d'espera per passar el filtre de seguretat està sent d'uns 20 minuts.