Público
Público

VAGA AEROPORT PRAT BARCELONA Els treballadors d'Eulen al Prat votaran diumenge la proposta de la Generalitat

La proposta de mediació del Govern, que va ser rebutjada aquest dijous pels treballadors, inclou, entre altres coses, un complement de 200 euros per 12 pagues

Publicidad
Media: 0
Votos: 0

Cues al Prat aquest divendres durant les aturades parcials dels treballadors d'Eulen als constrols de seguretat. EFE/Quique García

El comitè de vaga d'Eulen ha acordat aquest divendres convocar diumenge una nova assemblea perquè els treballadors de l'aeroport del Prat votin, encara que aquesta vegada de forma exclusiva, la proposta d'increment salarial de la Generalitat, de 200 euros mensuals en 12 pagues.

L'assemblea tindrà lloc aquest diumenge, coincidint amb una nova jornada d'aturades parcials al Prat, i serà la segona que se celebri en quatre dies, després que ahir els empleats d'Eulen rebutgessin la proposta de la Generalitat, que sí que havia estat acceptada per l'empresa, i optessin, d'entre quatre opcions plantejades, per un augment salarial de 250 euros en 15 pagues.

El govern central i la Generalitat havien criticat l'actitud del comitè, per posar sobre la taula no només la proposta de la Generalitat, sinó també altres tres opcions, i havien exigit la convocatòria d'una nova assemblea per votar únicament el plantejament de la mediació.

En una reunió d'urgència celebrada aquesta tarda, els membres del comitè de vaga han decidit convocar una altra assemblea i sotmetre a votació de forma exclusiva la proposta de la Generalitat, tot i defensar la legalitat de la votació d'ahir. Mentrestant, es mantenen les aturades parcials previstes per al diumenge i la convocatòria de vaga indefinida de 24 hores a partir de dilluns, dia 14.

Per fer front a les llargues cues que aquest conflicte laboral està provocant a l'aeroport de Barcelona, ​​el ministre de Foment, Íñigo de la Serna, ha anunciat aquest divendres que la Guàrdia Civil reforçarà la seva presència al Prat i assumirà funcions en el control de viatgers per garantir l'ordre i la seguretat en la instal·lació.

De la Serna també ha avançat que el govern central, en col·laboració amb la Generalitat, preveu iniciar el procediment per a establir un laude amb un arbitratge de compliment obligatori que posi fi al conflicte entre la direcció i els treballadors d'Eulen.

Si els treballadors d'Eulen accepten diumenge la proposta de la Generalitat les aturades es desconvocarien, mentre que si tornen a votar 'no' dilluns començaria la vaga indefinida i la situació s'agreujaria.