Público
Público

VAGA AEROPORT PRAT La Delegació del Govern central fixa en el 90% els serveis mínims per la vaga al Prat

Segons un comunicat, "aquests serveis mínims seran obligatoris tots els dies de vaga i en totes les franges horàries", ja que entén que, "per sota d'aquest percentatge, es podrien veure afectats greument altres drets fonamentals

Cues als controls de seguretat del Prat el passat 26 de juliol. EFE/Alejandro García

efe

La Delegació del Govern a Catalunya ha fixat avui al 90 per cent els serveis mínims de caràcter obligatori durant la vaga convocada, a partir del 4 d'agost, pels empleats de l'empresa privada de seguretat Eulen, a l'Aeroport de Barcelona-El Prat. Segons ha informat la Delegació del Govern en un comunicat, l'objectiu d'aquesta mesura és "garantir el funcionament dels serveis essencials que aquesta empresa presta en els filtres de control d'accés" a l'aeroport barceloní.

"Preservant el dret a la vaga que empara els convocants, aquests serveis mínims seran obligatoris tots els dies de vaga i en totes les franges horàries", assenyala la Delegació del Govern, que entén que, "per sota d'aquest percentatge, es podrien veure afectats greument altres drets fonamentals, especialment el de la llibertat de circulació ".

Segons la resolució, signada pel delegat accidental del Govern a Catalunya, Juan Manuel Sánchez-Bustamante, i comunicada a les parts, el percentatge s'ha d'aplicar a la totalitat dels treballadors que prestin aquest servei, desglossant per cada torn (matí, tarda i nit), terminal (T1 i T2) i lloc (filtres i personal de traces), dels dies i franges horàries afectats per la convocatòria de vaga.

La Delegació del Govern entén que una paralització dels serveis prestats pel personal de seguretat produiria uns "efectes desproporcionats, molt especialment en matèria de seguretat, en el conjunt de l'operativa de l'aeroport, així com perjudicis als passatgers". Destaca que la vaga afecta una infraestructura crítica, la seguretat per part de les forces i cossos de seguretat compten amb el suport dels vigilants de seguretat.

"Tenint en compte que la vaga es va a desenvolupar en el període estival, durant el qual el nombre d'usuaris de les instal·lacions s'incrementa en forma considerable, la manca o disminució important d'aquestes tasques de seguretat i vigilància podria generar greus disfuncions", conclou.

La plantilla ha convocat una vaga indefinida parcial tots els divendres, diumenges i dilluns a partir del 4 d'agost per exigir un reforç del personal i una millora de les condicions de treball. No obstant això, davant el bloqueig de les negociacions, els treballadors d'Eulen, l'empresa encarregada del control de seguretat, han decidit avui en assemblea endurir les seves protestes i fer vaga indefinida 24 hores del dia a partir de mitjans d'agost.

¿Te ha resultado interesante esta noticia?