Público
Público

VAGA AEROPORT PRAT Eulen no accepta la proposta de readmetre els treballadors acomiadats

La Generalitat espera que Eulen reconsideri la seva posició respecte la proposta del comitè de vaga, i no arribar així a la vaga el 8 de setembre.

Segona jornada de mediació a la Generalitat./EUROPA PRESS

europa press

Eulen no ha acceptat la proposta del comitè de vaga dels treballadors dels filtres de seguretat de l'Aeroport de Barcelona-el Prat, que consistia en paralitzar totes les mobilitzacions i posar fi al conflicte si la companyia readmetia als dos treballadors acomiadats i anul·lava els expedients sancionadors oberts.

En declaracions als mitjans a la sortida de la mediació amb la Generalitat després de més de set hores de reunió, el secretari general de Treball, Afers Socials i Famílies, Josep Ginesta, ha explicat que l'empresa ha rebutjat la proposta del comitè de vaga tot i que des de la Conselleria també es valorava com "una bona proposta".

"Ens sembla incomprensible perquè creiem que en una situació de conflicte qui vol acabar amb el problema ha de posar pau en tot el seu conjunt", ha dit Ginesta, i ha afegit que Eulen al·ludeix al laude arbitral per veure si també inclou què fer amb els acomiadats .

"La proposta del comitè de vaga també servia per evitar la sensació de represàlies per part de l'empresa", ha indicat, i ha assegurat que d'aquesta manera no es pot resoldre un conflicte d'aquestes característiques. La Generalitat espera que Eulen reconsideri la seva posició i no anar a la vaga del 8 de setembre, recordant que el comitè d'empresa ha deixat obert el termini fins a les 23.59 hores d'aquest dimecres perquè l'empresa accepti la mediació.

Ginesta ha lamentat que el comitè de vaga no pugui portar la reincorporació dels acomiadats a l'assemblea programada per al dilluns al Prat de Llobregat, ja que per a ell seria un plus que permetria als treballadors desconvocar totes les mobilitzacions.

"Més acomiadaments"

Per la seva banda, l'assessor del comitè de vaga, Juan Carlos Giménez, ha assegurat que la Generalitat s'ha adonat que les reivindicacions dels treballadors són justes i ha remarcat que Eulen vol esperar al laude: "Saben que el laude no soluciona el problema i més endavant passarà el que se sap: més acomiadaments".

Giménez ha dit que el comitè mantindrà oberta la proposta de mediació fins aquest dimecres a les 23.59 hores i que els treballadors decidiran dilluns que ve en assemblea quines accions es prenen a partir d'aquest moment.