Público
Público

VAGA RENFE Renfe cancel·la 274 trens per la vaga convocada per aquest divendres

Els serveis mínims fixats per Foment són el 78%. CGT ha convocat aquesta aturada contra el "desmantellament del ferrocarril públic" i pel manteniment de l'ocupació

Publicidad
Media: 0
Votos: 0

Viatgers a punt de pujar a un tren AVE.

Renfe ha cancel·lat 274 trens AVE i de Mitja i Llarga Distància amb motiu de la vaga convocada per CGT per a aquest divendres. El Ministeri de Foment ha fixat en el 78% dels trens habituals els serveis mínims en els trajectes d'Alta Velocitat i Llarga Distància durant la jornada.

Consulta aquí si el teu tren es veurà afectat per la vaga.

Els serveis mínims seran del 65% en els trajectes de Mitja Distància, del 20% en els trens de mercaderies i d'entre el 50% i el 75% -en hora punta- a Rodalies, segons la resolució de la Secretaria d'Estat d'Infraestructures , Transport i Habitatge.

Renfe ha convocat al Comitè de Vaga per discutir l'abast dels serveis mínims, però no s'ha arribat a un acord. Foment recorda que la vaga es convoca en un dia "d'excepcional moviment de viatgers", ja que coincideix la mobilitat pròpia d'un divendres amb la sortida de vacances. Segons el parer de Foment, si no s'establissin serveis mínims en els trens de mitjana i llarga distància "podria ocasionar un especial trastorn" als usuaris.

CGT ha convocat la vaga de 23 hores a Renfe i Adif contra "el desmantellament del ferrocarril públic i la destrucció d'ocupació en el sector ferroviari". Segons CGT, sindicat minoritari en ambdues empreses (amb una representació d'un 12% a Renfe i un 16% a Adif), aquesta decisió s'ha pres "una vegada esgotades totes les vies de negociació".

CGT exigeix, entre altres qüestions, solucions en matèria d'ocupació i la qualitat del mateix, compromisos que garanteixin el servei públic de ferrocarril, frenar les contínues externalitzacions de la càrrega de treball o plantejar "sortides" dignes de les empreses, a través de mecanismes com la jubilació parcial amb contracte de relleu.