Público
Público

VAGA TAXIS Vaga de taxis de 24 hores a Barcelona i desconvocatòria de la del metro

El sector del taxi protesta contra el "buit legal" relatiu a les llicències dels vehicles sense conductor. Pel que fa al metro, els empleats de la tarda s'han pronunciat en assemblea de la mateixa manera que els del matí, acceptant la darrera proposta de conveni col·lectiu i posant fi d'aquesta manera a les aturades que han mantingut durant dotze dilluns.

Un taxi a Barcelona. EFE

públic i agències

La Confederació de Taxistes Autònoms d'Espanya (CTAE), la Taula Estatal del Taxi (Metaxi) i l'Associació Professional Elit Taxi han convocat aquest dijous 27 de juliol una aturada general de 24 hores dels serveis de taxi a Madrid, Barcelona i altres ciutats, així com una manifestació a la capital per exigir al Ministeri de Foment que acabi amb el "buit legal actual" relatiu a les llicències dels vehicles sense conductor (VTC).

A Barcelona, els taxistes circulen en marxa lenta des de l'aeroport del Prat fins a plaça Espanya, un recorregut que repetiran de tornada fins les 15 hores i que ja ha generat llargues cues a la C-31 i a la Ronda Litoral.

El sector critica que hi ha un buit legal que permet que hi hagi llicències VTC per sobre de la proporció vigent d'una per cada 30 de llicències de taxis. Segons denuncien, actualment opera una llicència VTC per cada 11 taxis, mentre que el nombre total s'ha passat de 2.563 el 2012 5.654, fet que suposa un augment de més del 280%.

En aquest sentit, els taxistes insisteixen que, tot i haver-se reunit amb representants del Ministeri per intentar donar solució a aquest problema, les mesures proposades per Foment són "insuficients".

El president de CTAE i de la Federació Professional del Taxi de Madrid (FPT), Julio Sanz, exigeix ​​que es compleixi la llei. "Cal que els buits legals de la mateixa siguin coberts amb decisions polítiques que, sense modificar la norma, retornin a l'estatus que des de Foment es promulgava fa cinc anys", ha reclamat.

Els treballadors del metro posen fi a la vaga

Pel que fa al conflicte laboral del metro de Barcelona, aquest matí s'ha donat un pas de gegant de cara a la possible desconvocatòria de les aturades. Després de 12 dilluns de vaga, l'assemblea de treballadors de matí ha acceptat la última proposta de conveni col·lectiu i , per tant, desconvocar la vaga.

L'assemblea de treballadors de la tarda s'ha pronunciat per majoria de la mateixa manera que els del matí i les possibles noves aturades han quedat d'aquesta manera definitivament desconvocades.