Público
Público

Veïns de Barcelona expulsen manifestants xenòfobs de la zona de l'atemptat

Grups de ciutadans s'han concentrat a la Rambla i han tancat el pas als ultradretans cridant en favor de la pau i en contra del racisme mentre els feixistes volien fer sentir els seus crits en favor d'una "España cristiana y no musulmana".

Veins de Barcelona es concentren contra una convocatòria xenòfoba al lloc de l'atemptat. FOTO: Raül Clemente.

PÚBLIC

Centenars de persones s'han encarat contra una vintena de membres falangistes a la zona de la Rambla on es va produir l'atropellament massiu, en les immediacions del Mercat de la Boqueria, després que els ultradretans, identificats com a membres de La Falange i de Democracia Nacional, s'han volgut manifestar en contra de la població musulmana.

Sobre les 19.00 hores, grups de ciutadans s'han concentrat a les portes del mercat i han tancat el pas als falangistes cridant en favor de la pau i en contra del racisme de la presència dels neonazis, mentre els ultres volien fer sentir els seus crits en favor d'una "España cristiana y no musulmana". Els falangistes s'han enfrontat amb alguns antifeixistes, fins al punt de propinar-los algun cop de puny i produir-se alguns episodis de violència.

Un policia immobilitza un manifestant xenòfob que ha propinat un cop de puny a un contramanifestant antifeixista. FOTO: Raül Clemente.

Un policia immobilitza un manifestant xenòfob que ha propinat un cop de puny a un contramanifestant antifeixista. FOTO: Raül Clemente.

Els dos grups s'han escridassat i un grup ha accedit a la part superior d'un dels quioscos de la Rambla per desplegar un cartell en què es podia llegir: 'Ciutat Vella Antifeixista '.

Els Mossos d'Esquadra, que s'han mantingut al marge en un primer moment, s'han ficat entre els contramanifestants amb dos furgons per separar els dos grups, protegint els falangistes. Els antifeixistes però han volgut fer fora els membres d'extrema dreta i han començat a pujar la Rambla, cap a la plaça Catalunya, fins al Palau de la Virreina.

En aquest punt, la crispació ha anat en augment després de diverses empentes i els policies han establert un cordó policial amb quatre furgons per separar els dos grups, acció que ha provocat moments de por entre ciutadans per la confusió.

Un cop recuperada la calma, i amb alguns manifestants interceptats pels Mossos d'Esquadra, els dos grups han marxat i el cordó policial ha desaparegut. Minuts més tard però han reaparegut de nou diversos focus de discussió entre la ciutadania i els ultradretans al llarg de la Rambla, que han cridat l'atenció dels vianants però que no han produït cap incident.