Público
Público
CRISI ECONÒMICA 

La web del Departament de Treball, saturada per l'allau de sol·licituds d'ajudes als autònoms

Tot i els problemes, fins les 11h se n'havien pogut tramitar més d'un miler. La Generalitat destina 20 milions al paquet d'ajudes als autònoms, amb un pagament únic de 2.000 euros per cap fins que s'esgoti l'import. 

El secretari general de Treball, Josep Ginesta, en una imatge d'arxiu.
El secretari general de Treball, Josep Ginesta, en una imatge d'arxiu. ACN

acn | públic

La web del Departament de Treball, que aquest dilluns obria el termini perquè els autònoms afectats per l'impacte de la Covid-19 poguessin demanar ajudes, ha quedat saturada durant el matí matí arran de l'allau de sol·licituds rebudes. Segons ha informat Treball en un missatge a Twitter, part dels usuaris poden experimentar "talls en el servei de tramitació", tot i que també detalla que segueixen entrants sol·licituds.

Fonts del mateix Departament indiquen que, fins a les 11.00 h, ja s'han tramitat 1.157 sol·licituds, un volum que qualifiquen de "molt alt". En aquest sentit, Treball ha insistit que la incidència està afectant "tots els tràmits de la Generalitat", no només la sol·licitud de l'ajut d'autònoms. Alhora, recalquen que el sistema va lent, però no ha caigut del tot, ja que durant el matí han anat entrant sol·licituds.

Les ajudes que s'estan demanant corresponen a la convocatòria que va anunciar la Generalitat la setmana passada i que atorguen 2.000 euros en un pagament únic. En total, el Govern té previst destinar 20 milions fins a esgotar l'import. Les ajudes es resoldran per ordre cronològic i està previst que puguin beneficiar al voltant de 10.000 persones. Durant tot el matí hi ha hagut queixes de ciutadans que no han pogut tramitar la sol·licitud. 

La tramitació es posposa fins dimarts al matí

Finalment i davant la situació generada, el Govern ha decidit posposar fins demà a les 9:00 hores el tràmit per sol·licitar ajudes a les persones autònomes afectades per les conseqüències econòmiques derivades per la crisi sanitària de la Covid-19.

D’aquesta manera, es vol reforçar la plataforma tecnològica VÀLID, gestionada per l’AOC (Administració Oberta de Catalunya) del Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública que permet autentificar els sol·licitants i que durant aquest matí ha donat algunes incidències a causa de l’alta demanda simultània. Aquesta allau de sol·licituds ha fet alentir el procés. Per tal de poder accelerar el procés, s’està reforçant el sistema.

Fins al moment, s’ha tramitat correctament 3.543 sol·licituds.

El Govern va decidir atorgar els ajuts pel procediment de concurrència no competitiva fins a l'exhauriment de la partida pressupostària. Aquest ajut compta amb un pressupost de 20 milions d'euros i preveu beneficiar unes 10.000 persones treballadores autònomes.