Público
Público

Xavier Trias presenta querella criminal contra l'ex-número dos de la policia espanyola

L'ex-alcalde de Barcelona afirma que no només ha de defensar el seu prestigi personal la seva dignitat i el seu honor, sinó que creu que cal "actuar contra persones que, des de la política, el periodisme o, ara, la policia, realitzen aquestes pràctiques impresentables i antidemocràtiques".

Publicidad
Media: 0
Votos: 0

Xavier Trias  EFE/Toni Albir

L'ex-alcalde de Barcelona i actual líder del PDeCAT a l'Ajuntament, Xavier Trias, ha presentat una querella criminal contra l’excomissari de policia Eugenio Pino per calúmnies i injúries. Trias considera que les declaracions de qui va ser Director Adjunt Operatiu en les que insistia en atribuir-li la titularitat d'un compte en un banc suís, són falses i afecten greument el seu honor.

L'ex alcalde ha presentat davant el Jutjat d’Instrucció de Madrid una querella per calúmnies i injúries contra l’excomissari Eugenio Pino, avui ja jubilat, per unes manifestacions en una entrevista al diari “El Mundo” del passat 8 de febrer en que tornava a difondre l'acusació contra l’exalcalde sobre l'existència d'un compte seu en un banc de Suïssa amb gairebé 13 milions d’euros. En l’escrit presentat al jutge, el representant legal de Xavier Trias argumenta que aquestes manifestacions són objectivament falses i, per tant, calumnioses i greument perjudicials per l’exalcalde, informa amb una nota el seu grup municipal.

"Filtració policial"

"La querella exposa que és fals que Trias hagi tingut mai un compte a l’UBS o cap altre banc suís, i així ho va demostrar per fer front a la campanya difamatòria que es va iniciar contra ell des del dia 27 d’octubre de 2014, quan el mateix diari  va publicar una "filtració" policial. Des del primer moment l’ex-alcalde va negar l’acusació a tots els mitjans de comunicació; el banc UBS va emetre un document oficial que desmentia que Trias mai hagués tingut un compte a l’entitat; que la Fiscalia Anticorrupció va arxivar de forma immediata qualsevol investigació sense obrir cap diligència en entendre que no existia cap element que pogués donar consistència a aquestes denúncies; i que tot això ho sabia el comissari Eugenio Pino". Al text de la querella també es recorda que està en tràmit un procés judicial abreviat per calúmnies contra els periodistes Esteban Urreiztieta, Fernando Lázaro i Eduardo Inda per la publicació del compte fals de Trias al Mundo l’octubre de 2014.

A la nota del Grup Miunicipal Demòcrata també es detalla que han sol·licitat al jutge "un conjunt de diligències" que van des de la recopilació de documentació sobre els antecedents fins al testimoni de dos policies de la UDEF; el requeriment al Ministeri de l’Interior sobre viatges de funcionaris policials a Suïssa en el marc de la preparació de l’anomenada “Operación Cataluña”; una comissió rogatòria internacional a Suïssa per requerir al banc UBS sobre si existeix cap compte a nom de Xavier Trias; i l’interrogatori del mateix Eugenio Pino.

Xavier Trias ha exposat a més que la presentació d’aquesta querella, que se suma a les que ha registrat contra el diari “El Mundo" i contra el ministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz, “és un pas més en el camí per defensar el meu prestigi personal, la meva dignitat i el meu honor; i també per actuar contra persones que, des de la política, el periodisme o, ara, la policia, realitzen aquestes pràctiques impresentables i antidemocràtiques, i per demostrar que en política no es pot actuar d’aquesta manera”.