Público
Público

Ximo Puig s'imposa sobre el seu rival Rafa García en les eleccions per liderar el PSPV

El President valencià ha resistit la voluntat de l'equip de Pedro Sánchez, que havia apostat decididament per l'alcalde Burjassot.

Ximo Puig, el presidente de la Generalitat Valenciana y líder del PSPV. / EUROPA PRESS

PÚBLIC

L'actual secretari general del Partit Socialista del País Valencià (PSPV), Ximo Puig, s'ha imposat clarament al seu rival a les primàries per liderar el partit, l'alcalde de Burjassot, Rafa García, segons les dades del recompte ofertes pel partit.

Un total de 18.276 militants del PSPV estaven cridats a votar en aquestes primàries. Puig ha obtingut 7.338 (el 56,8%) i García 5.465 vots (el 42,3%). Segons fonts socialistes, la candidatura de Puig s'hauria imposat a València capital i a Alacant, mentre García ho hauria fet a Castelló.

Cada un dels candidats hauria guanyat, així mateix, en les seves agrupacions: Ximo Puig a Morella i Rafa García a Burjassot.

García ha sortit poc abans de les 21.30 hores a reconèixer la seva derrota, assegurant que ja havia trucat a Puig per felicitar-lo i Puig ha comparegut deu minuts després, afirmant que el seu projecte és "en primera persona del plural".

Ximo Puig no ha obtingut el doble de vots que Rafa García, tal com ho va fer en la recollida d'avals, però ha aconseguit una còmoda victòria, que mai va estar en perill. Tot i així, aquestes eleccions confirmen la profunda divisió interna que existeix dins del PSPV.