Público
Público

Els terrenys tornaran a ser per a equipaments

Publicidad
Media: 0
Votos: 0

L'acord unànime que es va tancar ahir també inclou instar a l'ajuntament a què comenci els tràmits necessaris 'per anul·lar la Modificació del Pla General Metropolità (PGM)' de l'any 2008 que permetia la construcció d'un hotel en uns terrenys que inicialment estaven destinats a equipaments. Els edificis en qüestió pertanyien a l'escola la Salle Comtal i estaven considerats com a terrenys educatius.

El text reclama que es retorni la qualificació inicial, el que permetria la creació d'una escola de música, tal i com demanen els veïns del Casc Antic. El nou equipament, però, haurà d'esperar. Encara que es recuperi la qualificació anterior, els terrenys són ara propietat de l'empresa Olivia Hoteles, encara que no consti cap pagament oficial. Perquè el nou projecte pugui tirar endavant, caldrà aclarir abans com es va fer el canvi de la propietat. A més, Olivia Hoteles és possible que reclami alguna compensació, ja que si se li retira la qualificació d'ús hoteler, perdrà el valor que té ara mateix.

La Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona (Favb) va recordar ahir que van ser les entitats del Casc Antic les que 'van alertar sobre les irregularitats en una requalificació'. La Favb es va presentar en aquest cas com acusació popular i vol arribar fins al final. Per poder continuar amb l'acusació feia falta una fiança de 6.000 euros i van iniciar una campanya de recollida de fons. Ja en tenen 9.800, segons van informar ahir en un comunicat.

La federació que representa les entitats veïnals és la que, en tot aquest procés, està mantenint un to més ferm de cara a que es conegui tota la veritat. Segons el document signat ahir, els veïns tenen la intenció de continuar exigint 'la depuració de responsabilitats' perquè el cas de l'hotel 's'esclareixi fins al final'. Els veïns són conscients que serà un procés llarg, però defensen que cal buscar altres culpables: 'No volem que Millet i Montull siguin els bocs expiatoris que distreguin l'atenció dels responsables polítics d'un sistema de finançament que cada cop més apareix com un veritable cos d'un iceberg'.

Els líders del partits polítics van coincidir ahir en respectar la decisió de la jutge d'enviar a la presó als dos imputats. També en aquesta qüestió, els veïns van ser molt més durs. Segons el text, 'era un insult constant pel conjunt de la ciutadania' que els imputats continuessin en llibertat. La seva llibertat incondicional era 'incomprensible i insuportable', conclou el text.

 

Más noticias en Política y Sociedad