Público
Público

L'advocat de Millet involucra Castells per polititzar el cas

Carod-Rovira va afirmar que 'no va rebre ni un duro' per la gestió

L. DEL POZO

El conseller d'Economia, Antoni Castells, haurà 'd'haver esmorzat bé' quan dilluns es presenti com a testimoni davant la jutge que instrueix el cas de l'hotel del Palau, Míriam de Rosa. O, almenys, això és el que li va aconsellar ahir l'advocat de Fèlix Millet, Pau Molins, en declaracions a RAC 1.

Molins també li va demanar, a través de les ones, que 'digui tota la veritat' sobre el conveni que va signar el 2006 i amb el qual es culminaven les ambicions dels dos imputats, Millet i la seva mà dreta, Jordi Montull: aconseguir la conversió d'immobles educatius a residencials dels terrenys que havia adquirit l'Orfeó Català.

L'estratègia dels lletrats és demostrar davant la jutge que les gestions que van fer els seus clients, empresonats des de dijous, per aconseguir edificar un hotel de luxe al costat del Palau van ser les habituals tenint en compte les circumstàncies: els dos homes gaudien de la confiança del bo i millor de la societat catalana.

I seguint aquesta argumentació, l'advocat de Montull, Jordi Pina, va explicar ahir que tots dos es van adreçar a l'Ajuntament de Barcelona no per lucrar-se, sinó perquè creien que el projecte de l'hotel era 'molt bo' per a Ciutat Vella. A més, temien que la Unesco els tragués la categoria de Patrimoni Artístic de la Humanitat si l'entorn del Palau no millorava. I és per això que els dos empresonats fins i tot havien ideat construir un passadís intern que comuniqués el luxós hotel amb el Palau. L'objectiu era que els músics, vestits amb esmòquings i de gala, poguessin passar d'un lloc a l'altre sense ser destorbats.

'Els nostres clients no van demanar al senyor Castells, ni a cap altre polític del nostre país, que cometés cap il·legalitat ni irregularitat', va sentenciar Pina. I, en canvi, en la interlocutòria d'empresonament que va dictar la jutge dijous pels delictes de tràfic d'influències i apropiació indeguda queda clar que no creu en absolut que les intencions dels dos imputats fossin altruistes. I en dóna un exemple: ni Millet ni Montull han pogut presentar cap documentació que acrediti que els 900.000 euros que va pagar-los la constructora de l'hotel, Olivia Hoteles, anessin a parar als comptes del Palau i no a les seves butxaques.

Les referències a alts càrrecs polítics catalans no acaben amb Castells. De fet, Molins va dir ahir que el seu client també es va reunir amb el vice­president del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, pel projecte de l'hotel, així com amb altres líders d'ERC i el PP a l'ajuntament. Segons Molins, el que volien els dos homes era buscar el màxim consens possible.

Però les afirmacions del lletrat van enfurismar Carod­-Rovira, que, a través d'un comunicat, va negar haver tingut relació amb Millet pel cas de l'hotel. En canvi, sí que va especificar que s'havia reunit amb l'imputat perquè aquest volia que el vicepresident fes promoció internacional del Palau. Carod-Rovira va afirmar que 'no va rebre ni un duro' per la gestió i va demanar a Millet que deixi d'implicar 'institucions i persones que no tenen res a veure amb el cas'.

Pel vicepresident, la defensa de l'acusat es basa 'a implicar el màxim nombre de persones en les activitats delictives dels seus clients'.

¿Te ha resultado interesante esta noticia?

Más noticias