Este artículo se publicó hace 12 años.
Un 'Forever Young' en edició de butxaca
Els actors del musical homenatgen la gent gran
De vegades no et pots fer la idea d'un assumpte fins que no t'hi trobes. Aquesta premissa és la que va empènyer els actors que interpreten l'espectacle Forever Young (la comèdia musical dirigida per Tricicle que es pot veure al Teatre Poliorama fins al 29 de gener) a visitar el Centre de Dia per a la Gent Gran Sant Antoni, de Barcelona, i oferir una "versió de butxaca" del Forever Young, ahir al matí.
La sala del centre que habitualment s'utilitza per fer gimnàstica ahir al matí es va guarnir amb una moqueta vermella i es va transformar en un escenari on els actors Marc García Rami, tocant els teclats, Dulcinea Juárez, Rubén Yuste, María Adamuz, Armando Pita i Jacobo Dicenta van cantar durant vint minuts algunes de les cançons de l'espectacle que recrea el dia a dia d'uns artistes retirats que viuen en una residència de gent gran i recorden els seus temps de joventut.
Davant un públic expectant, un dels actors va arrencar: "El cas és que avui estem aquí per portar-vos unes cançons de l'espectacle que estem fent al Teatre Poliorama i que es diu Forever Young, és a dir joves per sempre, que és el que som nosaltres encara que hàgim fet més de 100 anys". Després, el Buona sera signorina (el gran èxit de Louis Prima del 1956), Dime que me quieres (versió romàntica de l'èxit del grup Tequila), una barreja d'èxits i I will survive (la cançó emblemàtica de Gloria Gaynor) van formar el repertori.
El públic va agrair la iniciativa, la majoria mai no havia gaudit d'una actuació tan privilegiada. "Com que estem pensant a canviar-nos aviat de domicili, estem fent un tour per totes les noves residències de gent gran que s'han fet últimament a Barcelona i avui ens ha tocat aquest centre de dia Sant Antoni. Bé, el canvi de domicili no és imminent; de moment encara estem vivint al Teatre Poliorama...", feia broma l'actor Ruben Yuste davant d'uns assistents que no van estalviar aplaudiments.
Pensar en els avisLa trobada va tenir un mestre de cerimònies avesat a la comèdia. Carles Sants, de Tricicle, va explicar que el missatge de rebel·lia que vol transmetre aquesta obra. Sans, que també va aprofitar per fer fotografies (i va ser molt fotografiat pels assistents), va explicar a Públic un cop finalitzada l'actuació que "això d'oferir espectacles a la gent que no pot anar als teatres s'hauria de fer més sovint".
El fer d'avis i àvies cada nit ha provocat que els actors de Forever Young s'hagin preguntat què sent la gent gran i quines són les seves motivacions, unes qüestions que abans no es plantejaven . Forever Young ha suposat per als actors no només moure's i parlar com avis, sinó també pensar molt més en els avis. Per això, se'ls ha ocorregut representar una funció musical davant d'avis de veritat. Després d'aquest d'homenatge a la gent gran, el Tricicle vol aprofitar per fer possible que els avis que tinguin 65 anys o més vagin els dimecres i dijous al Teatre Poliorama sense pagar, si van acompanyats per un nét. Una peculiar campanya que ja està en marxa.
Comentarios de nuestros suscriptores/as
¿Quieres comentar?Para ver los comentarios de nuestros suscriptores y suscriptoras, primero tienes que iniciar sesión o registrarte.