Público
Público

El 080 obre amb els models d'Ávalos

Mena inaugura el saló

Publicidad
Media: 0
Votos: 0

Una estructura metàl·lica farcida d'escales i uns tubs de ventilació industrial formen part de la passarel·la del 080 Barcelona Fashion, el saló de moda independent que, situat al passeig Joan de Borbó, és el marc, des d'ahir fins dimecres vinent, de les propostes de 18 joves dissenyadors i un showroom amb 41 expositors. La presentació de la col·lecció de tardor-hivern 2011-2012 de Juan Antonio Ávalos va obrir la roda de desfilades ahir a la tarda. El jove que va guanyar el premi Catalunya Dissenyador Emergent el 2008, en la primera edició del saló, va estrenar Contructivism from Russia with Love, una col·lecció de moda masculina inspirada en la Rússia que va llançar el satèl·lit Sputnik a l'espai.

Després de baixar les escales d'una estructura que recordava una escenografia de la Fura dels Baus, els models van trepitjar la moqueta negra de la passarel·la col·locada arran de terra. El vermell, el negre, el blau ultramar i els marrons militars són els colors d'unes peces de cotó que, amb un acabat de poliuretà, semblen de xarol. Una vegada més, Ávalos reuneix línies esportives amb patrons de sastreria, característica que defineix el seu estil, que ja s'ha fet un forat al mercat japonès. 'Descarregues mesos de treball en poc més de set minuts, però ara ja tinc els nervis fora', comentava Ávalos després de la desfilada.

El conseller d'Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena, va inaugurar el saló i va ser un dels espectadors d'aquesta primera desfilada, i és que el 080 va néixer amb el suport de l'anterior Govern per agafar el relleu de les desaparegudes Passarel·la Gaudí i Passarel·la Barcelona. Tot i que després de ser preguntat sobre el futur del saló va respondre amb un misteriós 'ja veurem', el conseller va assegurar que la moda 'tindrà tot el suport del Govern' perquè considera que Barcelona té disseny i indústria, requisits fonamentals per a la vitalitat del sector.

Mena també va destacar que el sector tèxtil representa el 4,6% del PIB industrial i el 7,5% de l'ocupació industrial. A més, el tèxtil català, en el context espanyol, suposa el 41% de la fabricació i el 37% de les exportacions.

El 080 Barcelona Fashion pretén apostar per 'la cultura de la moda' i durant aquests dies s'han organitzat activitats paral·leles com ara la presentació del llibre Índex, editat per la Generalitat. Un volum informatiu sobre cent creadors que formen part de l'escena actual de la moda.