Público
Público

Barcelona intentarà captar turisme gai a San Francisco

L'objectiu és aprofitar les convergències entre les dues ciutats

Publicidad
Media: 0
Votos: 0

L'Ajuntament de Barce-lona anirà fins a San Francisco (Califòrnia) per promoure el turisme gai i aprofitar així l'interès que aquest col·lectiu té per la capital catalana. La promoció es farà a través de l'associació Amics de Gaspar de Portolà, una entitat que desenvolupa projectes per connectar Catalunya amb Califòrnia.

L'objectiu de la iniciativa és 'donar a conèixer Barcelona' entre el col·lectiu LGTB (lesbià, gai, transsexual i bisexual) de San Francisco, considerada la ciutat més liberal dels Estats Units. Com Barcelona, San Francisco té un barri gai que s'ha convertit en un pol d'atracció entre les persones d'aquest col·lectiu. El barri es diu Castro i és precisament allà on Gaspar de Portolà anirà a 'dissenyar una estratègia comercial i turística' per fer venir a Barcelona 'tot el turisme LGTB americà que es concentra a San Francisco'. Si l'estratègia surt bé, Barcelona es pot convertir en destí turístic per a milions d'americans. El document que Gaspar de Portolà va presentar a l'Ajuntament per rebre la subvenció adverteix que es tracta d'un col·lectiu 'd'alt poder adquisitiu i cultural'.

Si l'estratègia surt bé, la ciutat es pot convertir en destí turístic massiu

El director de Gaspar de Portolà, Ramon Baiget, va confirmar aquesta informació i va explicar que Barcelona i San Francisco 'són dos fars de drets civils al món' i va defensar que cal aprofitar aquesta convergència. A més, Baiget va recordar que a San Francisco hi ha també Sillicon Valley, la zona del món on es concentren més indústries d'alta tecnologia. A partir del turisme, segons Baiget, es podrien crear acords econòmics. Un altre dels objectius d'aquesta entitat és aconseguir que alguna empresa privada es decideixi a programar un vol directe entre les dues ciutats.

Un altre ganxo que té Barcelona entre el col·lectiu LGTB és que aquest any tornarà a celebrar la festa de l'orgull gai, la Pride. Enguany serà entre el 18 i el 28 de juny i es preveu que hi participin unes 150.000 persones, segons van informar ahir l'Associació Catalana d'Empreses per a Gais i Lesbianes (ACEGL). En l'acte de presentació també hi va participar el regidor de Comerç, Roger Pallarols, i el de Drets Civils, Joaquim Mestres.