Este artículo se publicó hace 13 años.
El canvi provoca divisió entre els alcaldes del Baix Llobregat
Molins de Rei i Sant Feliu de Llobregat lamenten l'augment del límit
Els alcaldes de municipis del Baix Llobregat com ara Viladecans, Gavà i Castelldefels, tots ells socialistes, veuen amb bons ulls l'augment del límit de velocitat a la C-31 i la C-32 al pas per les seves poblacions.
Carles Ruiz, alcalde de Viladecans, es mostra favorable a la mesura, però demana "més informació i més directa perquè la que s'ha fet pública és confusa". Tot i això, defensa la velocitat variable sempre que es faci "aplicant criteris horaris".
Una opinió compartida pel seu veí, Joaquim Balsera, alcalde de Gavà, que reconeix els beneficis que ha produït en el medi ambient, la reducció de l'accidentalitat i la millora en la fluïdesa del trànsit, però ha reclamat en reiterades ocasions "la flexibilització en determinades hores del dia, sobretot a la nit".
Del mateix parer es mostra Joan Sau, alcalde de Castelldefels. Sau va dir estar sorprès "per la celeritat amb què el nou Govern ha canviat d'opinió" respecte a l'eliminació definitiva de la velocitat variable. En canvi, la seva homòloga a Sant Feliu de Llobregat, Lourdes Borrell, també socialista, és contrària a l'eliminació del límit dels 80 km/h i creu que "fins ara s'havia avançat molt" en aquest tema.
Una posició similar manté l'alcalde de Molins de Rei, Iván Arcas (ICV), que sempre ha defensat que es mantingui la limitació dels 80 km/h "per sobre de disputes partidistes". Segons Arcas, l'augment de la velocitat màxima suposa "un empitjorament de la qualitat de vida dels ciutadans, malmesa per una mesura electoralista de CiU".
Laia Ortiz (ICV): "Interior ha comès una greu irresponsabilitat"
Alegria al Barcelonès nordFora del Baix Llobregat, Badalona i Santa Coloma de Gramenet celebren que Interior mantingui la limitació dels 80 km/h en bona part de les vies dels seus municipis. Jordi Serra, alcalde de Badalona, del PSC, creu que "hauria estat un pas enrere" perquè les millores assolides en els darrers set anys "han beneficiat molts ciutadans".
L'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, també ha celebrat que es mantingui el límit al tram entre el nus de la Trinitat i el túnel de Montigalà perquè "l'accidentalitat i la contaminació s'han vist sensiblement reduïdes".
Ridao (ERC): "No es pot hipotecar la salut per arribar deu minuts abans"
Els partits polítics que formaven el Tripartit van reaccionar de manera diferent a l'anunci del Govern. El PSC va felicitar-se per la flexibilització. "El Govern de CiU incompleix el seu programa electoral, però els donem la benvinguda a la proposta que feia el PSC", va declarar el parlamentari Jordi Terrades. Aquesta posició contrasta amb la del senador socialista Joan Sabaté, que ahir va presentar una moció per reduir a 80 km/h la velocitat màxima als accessos a les "ciutats més contaminades" de tot Espanya.
Laia Ortiz, portaveu d'ICV, el partit que era titular d'Interior la legislatura passada, va valorar que el govern "ha comès una greu irresponsabilitat" i "ha pres una decisió que no se sustenta ni en l'opinió dels experts ni en cap informe tècnic".
El secretari general d'ERC, Joan Ridao, va ironitzar sobre "l'opinió variable" del Govern. "No es pot hipotecar la salut i la seguretat per arribar deu minuts abans a Barcelona", va opinar.
Comentarios de nuestros suscriptores/as
¿Quieres comentar?Para ver los comentarios de nuestros suscriptores y suscriptoras, primero tienes que iniciar sesión o registrarte.