Público
Público

Una Cavalcada digne de teatre

L'arribada dels Reis Mags tindrà guió i banda sonora com si fos una obra

ROSA FERNÁNDEZ

Ni Melcior, ni Gaspar ni Baltasar. Els autèntics protagonistes de la Cavalcada d'enguany seran els més menuts. Per primera vegada, el recorregut dels reis d'Orient pels carrers de Barcelona tindrà una estructura d'espectacle. Un gran muntatge amb guió i música propis que buscarà el contacte directe amb els infants.

La comitiva reial de 800 metres i dividida en set blocs temàtics explicarà la història dels tres Reis d'Orient a partir d'un guió de David Cirici, autor de llibres infantils i guionista de la popular sèrie televisiva Les tres bessones.

La banda sonora creada per a l'ocasió de la mà de José Manuel Pagán permetrà la participació constant dels assistents ja que incorpora preguntes que esperen resposta i frases divertides. Pagán ha compost, entre d'altres, la banda sonora del film Pa negre, d'Agustí Vilallonga.

Actors, ballarins, escenògrafs, coreògrafs, músics, artistes plàstics i voluntaris. Un total de 1.222 persones faran realitat una Cavalcada concebuda com l'espectacle de carrer més gran de Barcelona.

Com a principal novetat, destaca l'Hora d'anar a dormir, una nova carrossa que recordarà als nens que han d'anar aviat al llit perquè els Reis puguin fer la seva feina. El protagonista d'aquest espai màgic serà el Mag Lari, segons va revelar el seu dissenyador, Miquel Soto.

A més, la Cavalcada incorporarà enguany llançadores de caramels que faran que aquests arribin a tot arreu. La nit de demà, els Reis Mags i els seus ajudants repartiran un total de 18.000 quilos de llaminadures, 70% dels quals seran aptes per a celíacs.

Per tal de facilitar la visibilitat dels més petits, el seguici reial tornarà a tenir dos nivells. A les carrosses habituals, s'hi afegiran xanquers i plataformes giratòries que s'elevaran a gairebé tres metres de terra on actors i ballarins aproparan l'espectacle als observadors més allunyats de la comitiva.

El recorregut no variarà respecte d'altres anys. Els Reis passejaran des de l'avinguda Marquès de l'Argentera fins a la Font Màgica de Montjuïc, un total de cinc quilòmetres. A dos quarts de quatre, Melcior, Gaspar i Baltasar arribaran al Moll de la Fusta a bord de l'Imoca, un dels velers que participen en la Barcelona World Race. L'alcalde, Jordi Hereu, els entregarà les claus que obren les portes de la ciutat i començarà la Cavalcada.

El Delegat de Cultura, Jordi Martí, va assegurar que enguany el pressupost de la Cavalcada 'serà màgic' ja que la crisi no s'hi veurà reflectida i hi haurà 'la màxima espectacularitat possible'.

Tot i que Martí va evitar concretar les dades econòmiques d'enguany, va confirmar que el pressupost s'ha vist reduït en un 15%, fet que implicaria una despesa total de 552.500 euros, l'any passat en van ser 650.000.

Més de 200 voluntaris ajudaran a satisfer el més de mig milió de persones que seguiran els Reis Mags pels carrers de Barcelona. 'El gran espectacle que hem preparat seria impossible sense la participació de tantes persones que han dedicat moltíssimes més hores de les que es poden pagar', va explicar Martí.