Público
Público

CiU i PSC es disputen l'aprovat de l'Ajuntament

El 64,6% dels ciutadans de Barcelona aproven la gestió del consistori

Publicidad
Media: 0
Votos: 0

Les dades del darrer Baròmetre situen l'Ajuntament de Barcelona com l'administració més ben valorada pels ciutadans. El 64,6% dels enquestats aproven la gestió municipal, i un 46,5% la consideren bona o molt bona. Una valoració positiva que es dilueix en el cas de la Generalitat, amb un 56,4% d'aprovats, i que cau completament en el cas del Govern central, amb un 72,6% de suspensos. Els bons resultats del consistori van provocar ahir que tant el grup municipal de CiU com el del PSC s'atorguessin l'èxit de les dades.

La portaveu municipal de CiU, Sònia Recasens, va mantenir que l'aprovat del Baròmetre suposa 'un aval dels barcelonins als primers sis mesos de govern de Xavier Trias i el seu equip'. A més, Recasens va interpretar els resultats de l'enquesta com el suport de la ciutadania a l'aposta dels nacionalistes per governar en solitari.

Els nacionalistes consideren els resultats un 'aval al govern de Trias'

Però en sentit contrari, el regidor del PSC Gabriel Colomé va considerar que Trias està aprofitant els èxits assolits per l'anterior equip de govern. 'La gestió de la qual parlen va ser liderada per Jordi Hereu', va remarcar Colomé. Pel regidor socialista, el Govern municipal de CiU 'encara viu de la inèrcia del mandat anterior', i per tant els resultats del Baròmetre s'han de llegir com el 'fruit de la fortalesa del projecte socialista a Barcelona'.

El cert és que l'actual alcalde, Xavier Trias, és l'únic líder dels grups municipals que aproven els barcelonins, amb una puntuació de 5,4. El president del grup municipal d'ICV-EUiA, Ricard Gomà, apareix en segona posició del rànquing amb una valoració de 4,8, seguit de Jordi Hereu (PSC) i Jordi Portabella (ERC), amb un 4,6. Per últim, el president del grup municipal del PP, Alberto Fernández Díaz, és el més mal valorat, amb una nota de 3,5.

Els socialistes reivindiquen la seva herència en l'èxit de les dades

Després de conèixer els resultats, Fernández Díaz va afirmar que prefereix 'ser pitjor valorat que altres polítics, com els d'ERC', en les enquestes municipals 'i després triplicar-los en nombre de vots i quadruplicar-los en nombre de regidors'. Fernández Díaz va mantenir que el Baròmetre reflecteix 'exactament el mateix' que l'últim que es va elaborar abans de les eleccions municipals: que el PP era l'última força política, que els seus dirigents eren els més mal valorats i fins i tot que els independentistes triplicaven en vots el Partit Popular. Els comicis, però, van demostrar que el PP 'creix de forma espectacular'.

De fet, l'enquesta sobre el record de vot allò que cadascú va votar en les municipals evidencia una clara ocultació del vot al PP. Així, tan sols el 3,7% dels enquestats reconeixen haver votat els populars, mentre que el PP van rebre als comicis la confiança del 9% dels ciutadans. En el cas d'Iniciativa i Esquerra succeeix a la inversa. Mentre que el 14,6% afirmen que van votar un d'aquests dos partits, el percentatge a les urnes de les dues formacions va ser d'un 8,3%. Pel que fa a intenció de vot, CiU se situa al capdavant amb un 23,6%, a molta distància del PSC, amb un 9,1% dels enquestats.

Malgrat l'aprovat ciutadà a la gestió de l'Ajuntament, Ri­card Gomà va acusar ahir Trias de falta de lideratge i de no tenir un projecte definit per a Barcelona. Per això, va demanar a l'alcalde que convoqui urgentment un consell plenari extraordinari per debatre a fons sobre l'estat de la ciutat i les línies estratègiques del govern municipal per a aquest mandat. 'És inèdit que, després de sis mesos, no tinguem encara ni una pista sobre els objectius que té el govern', va assegurar Gomà, alhora que lamentava la 'manca clamorosa de projecte de ciutat' que ha demostrat CiU en aquest primer semestre.