Público
Público

Un dia del Papa a Barcelona

El pressupost de l'esdeveniment sobrepassarà el mig milió d'euros

Publicidad
Media: 0
Votos: 0

Quan falta menys d'un mes per la visita del papa Benet XVI, l'arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, va anunciar ahir que el pressupost de l'esdeveniment oscil·larà entre 500.000 i 600.000 euros, una xifra que va qualificar d''austera' i 'digna'. Sistach va destacar la col·laboració financera d'entitats privades i de fidels, que ja han aportat prop de 300.000 euros. Aquest pressupost, però, no inclou les despeses de seguretat ni la del centre de premsa.

Per altra banda, l'activitat que desenvoluparà el pontífex el dia 7 quan desfilarà des de l'arquebisbat fins a la Sagrada Família, on celebrarà una missa farà necessari desplegar un important dispositiu de seguretat a les zones travessades, així com al voltant del temple.

Benet XVI, que circularà en papamòbil fins a la Sagrada Família, passarà per la Via Laietana, els carrers Diputació i Marina, i farà una volta a l'església abans d'entrar-hi. Les vuit illes d'edificis més properes al temple estaran tancades i només s'hi podrà accedir amb acreditació o invitació. L'estació de metro Sagrada Família (L1 i L5) estarà tancada des de les 00.00 hores.

Els organitzadors de l'acte repartiran milers de banderetes i pancartes per als balcons amb l'objectiu de ressaltar visualment la participació dels fidels a tot el recorregut.

A més de les 6.900 persones que presenciaran la missa a l'interior de la Sagrada Família, està previst que uns 40.000 fidels puguin seguir la cerimònia fora de l'església, gràcies a les pantalles gegants que s'hi instal·laran. Tots ells disposaran d'una invitació personal que li donarà dret a una cadira. La missa acabarà amb la consagració del temple, que passarà així a ser oficialment una basílica.

Els organitzadors van confirmar la presència dels reis d'Espanya i del president de la Generalitat, José Montilla, així com de l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu. El Govern central hi estarà representat, però encara no s'ha decidit si vindrà el president, José Luis Rodríguez Zapatero.