Público
Público

Els acampats decideixen sobre la seva continuïtat aquesta nit

Les comissions volen consolidar els barris abans d'abandonar la plaça

PAU RODRÍGUEZ

'Hauríem de quedar-nos a la plaça de Catalunya durant quatre mesos, o el que calgués, perquè els polítics accedissin a escoltar-nos', opina l'Óscar, poc abans de tatuar-se a l'espatlla el símbol de l'acampada de Barcelona, un cercle amb una estrella a dins. Avui es decideix sobre el futur del campament, i tot apunta que els indignats optaran per continuar dormint a la cèntrica plaça barcelonina. 'Si no, no haurien col·locat aquesta carpa de tatuatges', raona l'Óscar. Des de diumenge al vespre, a més de cuina, lavabos, internet i electricitat, entre d'altres, l'acampadabcn també disposa d'un servei de tatuatges.

Durant tota la jornada d'ahir, les comissions es van reunir per deliberar sobre la permanència del campament, i aquesta nit, després d'una jornada de reflexió, es traslladarà la votació a l'assemblea general. 'No hem de deixar la plaça fins que no tinguem les comissions i el moviment als barris i pobles consolidat', recollia un comunicat de la comissió de medi ambient.

Concentració davant el consolat francès contra l'actuació policial a París

La data de caducitat és inevitable, però els indignats volen deixar apuntalades les possibles vies de prolongació de la protesta abans de desmuntar el campament. 'S'ha d'augmentar la reflexió, la difusió i la conscienciació abans de marxar', considera la comissió d'acció, que treballa entorn a una proposta de concentració davant la seu de la conselleria d'Interior per demanar la dimissió del conseller, Felip Puig.

Gairebé tots coincideixen que cal teixir un entramat d'assemblees de barris sòlid abans d'abandonar el bastió central. I un cop s'hagi desmantellat l'acampada, cada cop pren més força la idea de mantenir una assemblea setmanal a la plaça de Catalunya, per posar en comú el treball fet a cada barri.

Els indignats només recuperen alguns objectes de valor que els van confiscar

Desenes d'indignats es van concentrar ahir davant el Consolat de França a Barcelona, situat a la ronda Universitat, just al costat de la plaça de Catalunya. El motiu de la protesta era el desallotjament de l'acampada de la Bastilla, a París, on la policia francesa va servir-se de gasos lacrimògens per dissuadir els més de mil indignats que donaven suport al moviment del 15-M.

A causa de la concentració, que es va iniciar de matinada, el consolat no va poder obrir les portes durant tot el dia, tot i que un portaveu va proposar reunir-se amb uns representants dels indignats per desencallar la situació. Tanmateix, els acampats van reiterar que ningú no els representa, i van posar com a condició que el cònsol participés en una assemblea conjunta amb ells. A partir d'aquí, segons els indignats, es va trencar el diàleg amb els representants de la institució francesa.

A pocs metres del consolat, a la plaça de Catalunya, ahir començaven a aflorar alguns cartells que clamaven 'París, no estàs sola'.

Després de l'operació de neteja de divendres a la plaça de Catalunya que es va saldar amb 121 ferits, ahir era el dia marcat per l'Ajuntament de Barcelona perquè els indignats poguessin recuperar a l'abocador del Sot del Migdia, a Montjuïc, el material que se'ls va confiscar.

Tot i que el consistori els reclamava la factura de cada objecte la majoria dels quals provenien de donatius, els indignats van elaborar un inventari detallat amb descripcions molt precises dels objectes més valuosos.

Amb aquesta descripció, i després d'una breu discussió amb la Guàrdia Urbana, els indignats van poder recuperar algunes pertinences, com ara els generadors, aparells d'electrònica i altaveus. També van aconseguir rescatar dos trípodes, encara que es van queixar del seu mal estat, i van assegurar haver-los trobat enterrats enmig de la runa.

¿Te ha resultado interesante esta noticia?

Más noticias