Público
Público

La 'llei del silenci' domina el tercer cas del Palau

Dues administratives diuen que Gemma Montull portava els comptes

BRAIS BENÍTEZ

Segueix el silenci sobre el pressumpte finançament irregular de CDC a través del Palau de la Música. El passat 13 d'abril, Fèlix Millet i Jordi Montull callaven davant el jutge, l'exdirectora financera Gemma Montull negava haver tingut cap responsabilitat sobre els comptes de la institució, i Ferrovial defensava la legalitat dels convenis de patrocini. Dos dies després, l'extresorer de CDC Daniel Osàcar, assegurava no ser el "Daniel" que apareix en els comptes intervinguts pel jutge.

Ahir, en la tercera tongada de declaracions, tant sols el testimoni de dues administratives del Palau va contradir la versió de la imputada Gemma Montull. Maria Eugènia Morante i Rosa Maria Roca van assegurar que la Gemma Montull si que controlava els comptes del Palau. La exdirectora financera havia declaratque era una "mera administrativa" que es limitava a complir el que li ordenaven Fèlix Millet i el seu pare, Jordi Montull. Gemma Montull havia negat fins ara que tingués cap capacitat de decisió sobre la gestió econòmica de la institució, assegurant que "no em pagaven per pensar".

Garicano nega que conegués els vincles entre la Fundació del Palau i CDC

Però Roca i Morante van afirmar que la imputada sí que els donava ordres, encara que van reconèixer que les decisions les prenia Jordi Montull, exdirector administratiu, mentre que la seva filla asumia funcions executives.

Roca, que treballava en l'àrea de comptabilitat del Palau, va admetre h+aver passat a l'ordinador els fulls de càlcul que li va remetre Montull. Aquests fulls, intervinguts pel jutge, fan referència al pressumpte finançament irregular de CDC, i és on hi apareix el "Daniel" que la fiscalia sospita que es tracta de Daniel Osàcar, extresorer de CDC, i també imputat en el cas.

L'administrativa del Palau va afegir que es va limitar a transcriure els comptes i que desconeixia qui era el "Daniel" que hi apareixia, si bé va explicar que recorda que Daniel Osàcar va trucar en una ocasió al Palau per sol·licitar una reunió.

Ferrovial assegura que no sabia on anaven a parar els diners del patrocini

Ahir també va declarar com­­ a testimoni Juan Elizaga, director de relacions institucionals de Ferrovial, que va negar que l'empresa conegués a què destinava el Palau els diners del patrocini. En la línia del que ja va expressar l'exdirectiu de la constructora Pedro Buenaventura, va defensar que els convenis eren legals i que el què fes després Millet amb els diners "no era cosa nostra".

Elizaga va explicar que Ferrovial no va encarregar cap auditoria per determinar què es feien amb aquells diners, i es conformava amb els fullets que els remetia l'exdirectora general del Palau, Rosa Garicano, on hi apareixien els actes del Palau amb la imatge de la constructora.

Garicano, que va ser des­ti­tu­ida del seu càrrec quan es va destapar l'espoli, va negar ahir que conegués el vincle entre la Fundació del Palau i CDC. De igual forma que el que ja va explicar a la comissió parlamentària del cas Palau, Garicano va desmarcar-se de la gestió econòmica de l'entitat, afirmant que ella només es dedicava al màrketing i la publicitat.

L'exdirectora general va afirmar que el patrocini de 12 milions d'euros de Ferrovial va permetre al Palau organitzar concerts de gran nivell, i que l'empresa rebia cada trimestre un dossier amb totes les seves aparicions relacionades amb el Palau. Les d'ahir poden ser les últimes declaracions davant el magistrat Miguel Ángel Tabares, ja que properament serà designat el jutge definitiu.