Público
Público

Una lliçó de convivència

L'expresident Pujol lamenta l'ús "«demagògic" de la immigració a Badalona

Publicidad
Media: 0
Votos: 0

Tot just arribar al barri de Sant Roc, Jordi Pujol va deixar ben clar als veïns que se li acostaven per saludar-lo que ell no hi anava per arreglar res. 'Jo ja he acabat', va dir a un grup de dones gitanes que li demanaven un pis i amb les quals no va dubtar a compartir bromes després d'agafar el cotxet on dormia un nadó.

La visita de l'expresident de la Generalitat no s'assemblava gens a la que va realitzar pels mateixos carrers l'eurodiputada francesa Marie Thèrése Sanchez-Schmidt. A diferència d'aquell tour que el Partit Popular català va organitzar el 17 de setembre, Jordi Pujol va conèixer de primera mà la tasca d'alguns mediadors que treballen al Consorci Badalona Sud. També va debatre durant més d'una hora amb un centenar de membres de l'Associació de Veïns de Sant Roc.

El líder convergent diu que 'la imatge que s'ha donat de Badalona és injusta'

A la seu d'aquesta entitat, l'expresident de la Generalitat va observar el malestar d'un grup de ciutadans als quals va reiterar les millores viscudes al barri en els últims anys. Pujol va animar els veïns 'nadius' a 'dialogar amb els immigrants' perquè respectin les normes de convivència de Catalunya i 'es facin seu el barri per estimar-lo'.

Sobre el col·lectiu gitano romanès, Pujol ha assegurat que 'no s'ha de claudicar davant els gitanos' i ha recomanat 'no afluixar' amb l'aplicació de les normes i les lleis corresponents. L'expresident ha apuntat que cal tractar la immigració 'amb més valentia' perquè actualment 'la gent és poruga i no en parla', però ha estat contundent amb l'estratègia política del PP: 'No han d'utilitzar la immigració com una arma demagògica electoral i espero i desitjo que no doni resultat'.

Pujol anima els veïns a 'dialogar amb els immigrants'

Segons ha explicat Jordi Pujol, 'la imatge que s'ha donat de Badalona és injusta i no se la mereix'. Malgrat tot, va afegir que era conscient que hi pot haver problemes 'puntuals', però considera que el municipi 'no es distingeix per la violència ni el malestar ciutadà'.

Durant l'acte d'inauguració de l'Institut Gaudí de la Construcció, celebrat ahir a Badalona, el president de la Generalitat, José Montilla, també es va referir a la polèmica visita de l'eurodiputada francesa de la UMP. Tot just començar el seu discurs, Montilla va assegurar que era una 'satisfacció' ser a la ciutat 'per inaugurar una realitat' i 'no per exhibir un problema o visitar coses que no existeixen'.