Público
Público

Un pacte PSC-PP impulsa la prohibició del vel integral a Cunit

Només una dona, en una població de 13.000 habitants de 60 nacionalitats, porta nicab

Publicidad
Media: 0
Votos: 0

Set vots socialistes i dos populars, socis de l'equip de govern de Cunit, van servir ahir per aprovar la moció que prohibirà el vel integral als equipaments municipals. El text també reclama a administracions superiors la regulació d'aquestes peces de roba. A Cunit (12.779 habitants) conviuen 60 nacionalitats i només una dona, la Fàtima, porta nicab. L'oposició (CiU-ERC-ICV) es va abstenir perquè considera la prohibició 'inútil', 'efectista' i 'sense resultats pràctics', segons resumia la convergent Montserrat Carreras.

Però, més enllà del debat polític sobre el vel integral, hi ha altres factors que fan d'aquesta població del Baix Penedès un cas singular. El primer, que dijous l'alcaldessa i senadora Judith Alberich (PSC) declararà com a testimoni en el judici contra l'imam i el president de l'Associació Islamista per haver amenaçat, presumptament, la mediadora cultural perquè era massa occidental. L'alcaldessa ha admès públicament haver-li aconsellat retirar la denúncia en pro de la 'pau social'.

El segon factor és el protagonisme de l'alcaldessa en la moció sobre el vel integral que va aprovar el Senat la setmana passada. I el tercer, que la regidora d'Igualtat, Imma Martínez (PSC), s'havia mostrat en desacord amb la prohibició i va anunciar que s'abstindria, mentre denunciava una falta total de debat intern al seu partit. Però a última hora de diumenge, PSC i PP pactaven una moció que va capgirar la decisió de Martínez. Fins i tot va demanar 'disculpes als meus companys' i va afirmar que se sentia 'orgullosa' del seu partit.

L'oposició en bloc va burxar a fons en tanta contradicció. Montserrat Carreras (CiU) apel·lava a 'un treball més rigorós i callat d'integració en lloc de sortir tant a la televisió'. La convergent va mostrar la seva inquietud per no haver tractat a fons 'la immigració' i,en canvi, 'veure que a la Festa del Xai se sacrifiquen animals a la gossera municipal i el president de l'associació cobra per cada bèstia sacrificada'.

El portaveu d'ERC, Ivan Faccia, va demanar centrar el debat en el model d'immigració que volem i va subratllar que 'no totes les civilitzacions són iguals perquè algunes no han separat Estat i religió'.

Fins i tot el portaveu popular, José Barquier, es va desmarcar del PSC i va etzibar: 'Nosaltres som els únics que sempre hem tingut les coses clares i la mateixa posició a tot arreu'.

L'alcaldessa va reiterar que la moció pretén defensar els 'tres pilars de la nostra societat: la igualtat, la llibertat i la seguretat' i va considerar incomprensible que 'la igualtat no entri a l'agenda política'. També va acusar l'oposició de manipulació i de fer 'demagògia' per tal de 'guanyar les eleccions'.

A tot això, ja fa dies que ningú no veu la Fàtima pel carrer.