Público
Público

Patronal i sindicats apostenper la "flexibilitat negociada"

Treball. Els agents socials signen l'Acord Interprofessional

Publicidad
Media: 0
Votos: 0

Hores abans de l'inici de la campanya electoral, els líders dels sindicats CCOO i UGT, Joan Carles Gallego i Josep Maria Àlvarez, i el president de la patronal Foment, Joaquim Gay de Montellà, van signar ahir un acord per prioritzar la 'flexibilitat negociada'' i, mentre sigui possible, evitar acomiadaments i 'orientar'' el redactat de la nova reforma laboral i de la negociació col·lectiva que hauran d'escometre els nous legisladors que surtin de les eleccions del 20-N.

L'Acord Interprofessional de Catalunya pel període 2011-2014 suposa la tercera renovació del conveni que se subscriu des de l'any 2000. En aquesta nova edició, els diversos interlocutors van destacar que s'ha tingut en compte la crisi i per això s'ha avançat en la implantació del concepte de 'flexibilitat negociada', una eina que admet la necessitat d'adaptar les empreses al cicle econòmic i que es fa amb l'objectiu d'evitar els acomiadaments i l'externalització de les solucions a la crisi, va explicar Joan Carles Gallego.

Els interlocutors socials van subratllar que l'acord aposta per un protagonisme més gran del Tribunal Laboral de Catalunya com a òrgan d'arbitratge en els conflictes, fins i tot per a la resolució dels expedients de regulació d'ocupació, i van defensar la necessitat d'excloure'l de l'ajust pressupostari del Govern. Per la seva banda, Gay de Montellà va explicar que 'l'estalvi s'ha de buscar en un altre lloc' i no en el Tribunal Laboral.